Baner

Kultura

Književno veče Tamare Lujak u KKK-u

Izvor: Radio Pančevo, 12.6.2015.

U Kreativnom kulturnom klubu u Starčevu, od 19.30, biće održano književno veče Tamare Lujak iz Beograda, na kome će biti predstavljen njen dosadašnji književni rad. Ona je jedna od poznatijih srpskih autorki kratke priče iz oblasti fantastike.

 

Izložba „Tradicionalna banatska šara”

 Izvor: Radio Pančevo, 11.6.2015.

U holu Gradske uprave otvorena je izložba „Tradicionalna banatska šara” Udruženja građana „Panonke”. Izložba je deo projekta koji je finansirao gradski Sekretarijat za poljoprivredu i ruralni razvoj, a obuhvata savremene upotrebne predmete dekorisane tradicionalnom banatskom šarom.

   

Otvaranje Vajfertovog ormana

Izvor: Radio Pančevo, 10.6.2015.

U okviru manifestacije „Dani Vajferta” planiran je poseban program u Narodnom muzeju Pančevo. U četvrtak, 11. juna, od 19 sati, biće otvoren „Numizmatički orman Huga Vajferta”, kolekcija novca, njihovih orginalnih kutija uz cedulje s nazivima vladara za čije vreme je novac iskovan.

Istoga dana, biće otvorena još jedna izložba – „Privreda Pančeva u doba Đorđa Vajferta”. Prva monografija o Vajfertu biće promovisana iste večeri, koja će biti završena džez koncertom sastava „Hot klub Beograda”.

   

Multimedijalna izložba u Galeriji

 Izvor: Radio Pančevo, 10.6.2015.

U Galeriji savremene umetnosti, u 20 sati, biće otvorena multimedijalna izložba „Luminis – oblici i odrazi” Nebojše Jocića iz Banatskog Novog Sela, i Branislava Markovića i Vlade Milinkovića iz Beograda.

Izložba obuhvata art printove, objekte u kombinovanoj tehnici, kolažirane panoe i lumino-skulptoralne objekte, a dela su realizovana u apstraktnoj formi.

Izložba će biti otvorena do 18. juna.

   

Predstavljanje „Bantustan – atlas jednog putovanja”

Izvor: Radio Pančevo, 9.6.2015.

U dvorani „Apolo”, u 19 sati, biće predstavljena knjiga „Bantustan – atlas jednog putovanja” Lazara Pašćanovića, Uroša Krčadinca i Marka Đedovića. Učestvovaće i autori knjige. Ulaz je slobodan.