Baner

Kultura

Svetski dan knjige u Pančevu

 

Povodom Svetskog dana knjige-23.aprila, Gradska biblioteka će prirediti niz promocija knjiga tokom ove sedmice,sa početkom u 19h.

 

Otkazan koncert Olivere Katarine

Pančevo, 16. aprila 2010. (Radio Pančevo)- Koncert legendarne Olivere Katarine, koji je trebalo da bude održan danas u Domu vojske u Pančevu, otkazan je. Kako Radio Pančevo saznaje od ove umetnice, koncerta neće biti, jer ne postoji dovoljno interesovanje naših sugrađana i nije prodat dovoljan broj ulaznica.

   

Koncert Pevačkog društva SLAVJANSKAJA BESEDA

 

Pančevo, 16. aprila 2010. (Radio Pančevo) - Sutra će u Svetouspenskom hramu biti održan koncert Pevačkog društva SLAVJANSKAJA BESEDA iz Sofije. Koncert počinje u 19.30 časova, a na programu će biti dela pravoslavne duhovne muzike. SLAVJANSKAJA BESEDA će u nedelju, od 9 časova, takođe u Svetouspenskom hramu pevati na Arhijerejskoj liturgiji zajedno sa Pančevačkim srpskim crkvenim pevačkim društvom.

 

   

pozorišna predstava "Kovači" Miloša Nikolića na kosovskoj turneji

 

Pančevo, 16. aprila 2010. (Radio Pančevo) Narodno pozorište u Beogradu gostuje na Kosovu sa predstavom „Kovači“ našeg sugradjanina, dramaturga Miloša Nikolića.

   

Akademik Bata Mihailović dobija legat u Pančevu

Pančevo, 15. aprila 2010. (Radio Pančevo) - Gradska uprava i akademik Milorad-Bata Mihailović, poznati slikar, postigli su sporazum o otvaranju njegovog legata u Pančevu.

Za otvaranje legata koji će se nalaziti u ulici Žarka Zrenjanina br.1 u nekadašnjim prostorijama lista „Pančevac“ ,iz budžeta je predvidjeno osamnaest miliona dinara.