Baner

Kultura

„Jedan dan ima 52 života” u Istorijskom arhivu

Izvor: Radio Pančevo, 16.4.2015.

Povodom obeležavanja Jom Ašoa, dana sećanja na holokaust, u Istorijskom arhivu, u 19 sati, biće otvorena izložba Gabriele Nikolić „Jedan dan ima 52 života”, u saradnji s Jevrejskom crkvenom opštinom Pančevo.

Gabriela Nikolić je akademska umetnica iz Beograda, koja će izložiti slike i grafike velikog formata. Izložba će biti otvorena do 27. aprila.

 

„Sa one strane muzike” u Muzičkoj školi

Izvor: Radio Pančevo, 16.4.2015.

U Muzičkoj školi „Jovan Bandur”, od 18.30, biće izveden mini mjuzikl „Sa one strane muzike”, a učestvovaće đaci od pripremnog razreda do maturanata. Publika će čuti melodije: Albeniza, Šuberta, Bramsa, Bandura i drugih kompozitora.

   

Predstava „Plastika” u KC-u

Izvor: Radio Pančevo, 16.4.2015.

U Kulturnom centru, od 19.30, na repertoaru je predstava „Plastika” Stevana Koprivice, u režiji Suzane Petričević. Uloge tumače: Nela Mihajlović i Suzana Petričević.

   

Drama „Art” u Domu Vojske

Izvor: Radio Pančevo, 15.4.2015.

U Domu Vojske Srbije, 21. aprila, od 20 sati, prvi put u Pančevu biće izvedena drama Jasmine Reze „Art”, a igraju: Milan Gutović, Nebojša Dugalić i Miljan Prljeta.

Komedija je realizovana u saradnji producentske kuće „Tri za groš” i Beogradskog dramskog pozorišta, gde je premijerno odigrana 21. februara ove godine. Kako je rekao Miljan Prljeta, koji je uradio i režiju, komad „Art” je prvi put izveden u Parizu 1994. godine, nakon čega je igran širom sveta, na preko 30 jezika. Komedija je dosad igrana desetak puta, a dočarava odnos trojice prijatelja, narušen u momentu kada jedan od njih kupi obično belo platno, za koje veruje da je vrhunsko delo likovne umetnosti.

   

Premijera predstave „Kerovi” večeras u „Apolu”

 Izvor: Radio Pančevo, 15.4.2015.

Dom omladine Pančevo i „Yugoart” producenti su predstave „Kerovi” u režiji Erola Kadića, u kojoj igraju Aleksandar Srećković Kubura i Marinko Madžgalj. 

Premijera je zakazana za 20 sati, u dvorani „Apolo” Doma omladine Pančevo, Maksima Gorkog 6.

Cena ulaznice je 400 dinara.