Baner

Razno

Praznik Vavedenje – 4. decembra

Izvor: Radio Pančevo, 4.12.2015.

SPC i vernici danas slave praznik Vavedenje, uspomenu na dan kada je Bogorodica, u pratnji svojih roditelja, odvedena u Jerusalimski hram. Vavedenje je slava manastira Hilandar na Svetoj Gori, pa će bratsvo srpske carske lavre proslaviti praznik svoje zaštitnice i zaštitnice čitavog Atosa. Prema predanju, Bogorodica je jedina žena koja je stupila na tlo Svete Gore na svom misionarskom putovanju po povratku iz Svete zemlje. Činom Vavedenja Marijinog, kaže jevanđelsko predanje, sveti roditelji ispunili su zavet da će porod, kojeg dugo nisu imali, „predati Bogu na službu”. U Crkvi kralja Milutina u Studenici je jedna od najvrednijih i najbolje očuvanih fresaka s istom scenom Vavedenja. U narodu se Vavedenje naziva i Sveta Prečista, koju su nekada osobito poštovale žene.

 

 

Praznik – Sveta Petka

Izvor: Radio Pančevo, 27.10.2015.

Srpska pravoslavna crkva praznuje Dan prepodobne mati Paraskeve, Svete Petke, jedne od najvećih misionarki hrišćanske vere. Poštuje se u celom pravoslavnom svetu, a na poklonjenje njenim svetim moštima koje počivaju u Jašiju u Rumuniji, dolaze i pripadnici drugih religija verujući u njenu isceliteljsku moć. Tokom istorije njene mošti su u 14. veku bile i u Srbiji, u crkvi Ružici na Kalemegdanu.

Na Dan Svete Petke, dešavala su se velika čuda. Mnogi bolesni su ozdravili na današnji dan. Zato ljudi sa zdravstvenim problemima čekaju ovaj praznik verujući da će im svetiteljka pomoći.

 

   

Program Radio Pančeva i dalje samo putem interneta

 Izvor: Radio Pančevo, 25.6.2015.

Program Radio Pančeva i dalje možete slušati samo putem interneta, jer Radio Pančevo, zbog tehničkih problema, odnosno zbog kvara na antenskom sistemu, od 19. juna ne emituje program na frekvenciji 92,1 fm.

Nadležni pokušavaju da reše ovaj problem i nadamo se da će slušaoci moći vrlo brzo ponovo da prate naš program na uobičajenoj frekvenciji.

Hvala na razumevanju.

   

Bez programa Radija od 12.30 do 14.30

 Izvor: Radio Pančevo, 21.5.2015.

Radio Pančevo neće emitovati program zbog toga što zgrada u kojoj smo smešteni u periodu od 12.30 do 14.30 neće imati struju.

U to vreme „Elektrodistribucija Pančevo” u starom gradskom jezgru sprovodi radove na mreži u okviru redovnog održavanja.

   

Bez programa Radio Pančeva do 17 časova

Izvor: Radio Pančevo, 5.11.2014.

Radio Pančevo ne emituje program zbog nestanka struje na predajniku radija, koji se nalazi na Milića brdu u Beogradu.

Reč je o planiranim radovima na elektromreži i očekuje se da će ti radovi biti završeni do 17 sati, nakon čega će Radio Pančevo ponovo biti u etru.

Hvala na razumevanju.