Baner

Razno

Za vikend počinje letnje računanje vremena

    Izvor: Radio Pančevo, Blic

U noći između subote, 26. marta, i nedelje, 27. marta, počinje letnje računanje vremena koje će nam otrgnuti jedan sat spavanja.

 

"Improvizacija" će se emitovati samo nedeljom u narednom periodu

   Izvor: Radio Pančevo

Emisija Omladinske redakcije Radio Pančeva „Improvizacija“ neće se emitovati ove subote, 19. marta zbog prenosa Građanskog foruma iz Gradske uprave Pančevo.

Građanski forum - ciklus tribina i okruglih stolova Radio Pančevo će uživo prenositi subotom od 17 do 19 časova.

   

Proleće stiže u ponedeljak

   Izvor: Radio Pančevo

Proleće u našu zemlju stiže u ponedeljak, 21. marta u 00,21 časova, a na dan prolećne ravnodnevnice, obdanica i noć neće biti jednake dužine.

Kako je Tanjugu rečeno u Astronomskom društvu "Ruđer Bošković", za stanovnike na južnoj zemljinoj polulopti u isto vreme počinje jesen.

   

Dvadesetogodišnjaci sve manje plodni

    Izvor: Radio Pančevo, Blic

Kod dvatesetogodišnjaka, koji žive u velikim gradovima, zabeležen je pad količine spermatozoida od 25 odsto.

Plodnost kod muškaraca je znatno smanjena.

   

Reakcije na partnerstvo Nokije i Majkrosofta

Nokija, najveći svetski proizvođač mobilnih telefona, sklopila je dugoročno partnerstvo sa softverskim gigantom Majkrosoftom u pokušaju da spreče Eplov Ajfon i Guglov operativni sistem Android steknu nedostižnu dominaciju na sve značajnijem tržištu "smart" mobilnih telefona.

Investitori su skeptični - vrednost akcija Nokije pala je gotovo za 20 odsto nakon objavljivanja vesti o saradnji sa Majkrosoftom, dok rukovodioci u industriji visoke tehnologije ističu da će nova saradnja biti dobra za konkurentnost i inovaciju.