Ekonomija

 

"Jazak" u novoj ambalaži osvaja tržište

PANČEVO, 6. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Voda Jazak se od sada može naći na tržištu u novoj ambalaži. Kako kažu iz NIS-a, prodaje im je porasla na 60 osto, od kada je ambalaža redizajnirana. Planovi su da se voda nađe i na beogradskom, a onda i na tržištu u celoj Srbiji.

 

Vreme je za ajvar! Paprika poskupela, paradajz 100 dinara

PANČEVO, 13. septembar 2018. (TV Pančevo) – Čak i ako je početak septembra, domaćice polako počinju da obnavljaju svoju ostavu novom zimnicom. Kupiti gotov ajavar u tegli ili kuvati domaći, pitanje je koje domaćice sebi postavljaju svake godine kada se sprema zimnica. Za kuvanje domaćeg ajvara potrebno je dosta truda, vremena i novca, ali je on neuporedivo ukusniji i kvalitetniji od bilo kog koji se može naći u prodavnici.

   

"Duboka prerada" za veću preradu sirove nafte

PANČEVO, 6. septembar 2018. (TV Pančevo) – U poslednjih deset godina Rafinerija nafte Pančevo intezivno se razvija, a jedan od najznačajnijih projekata koji su završili 2012. godine je pogon Hidrotrekinga vrednosti više od 500 miliona evra. Njime je omogućena proizvodnja goriva evro 5 kvaliteta. Te godine proces modernizacije se nastavlja i počinje se sa projektom "Duboka prerada", rekao je Vladimir Gagić.

   

Dan polja: Dobra godina za kukuruz

PANČEVO, 24. avgust 2018. (TV Pančevo) – Na oglednom polju Instituta Tamiš danas su održani Dani polja. Zainteresovani poljoprivrednici bili su u prilici da čuju i vide o rodu kukuruza, ali i da se informišu o svemu što ih zanima.

   

Gasprom uložio 2,5 milijarde evra u NIS, slede investicije u Pančevu i Plandištu

PANČEVO, 24. jul 2018. (TV Pančevo) – U proteklih devet godina ruska kompanija "Gasprom njeft" uložila je u razvoj NIS-a oko dve i po milijarde evra, izjavio je zamenik generalnog direktora "Gasprom njefta" Aleksandar Dibalj.Dibalj je za "Večernje novosti" rekao da se NIS od nacionalne srpske kompanije pretvorio u značajnog igrača na energetskom tržištu čitavog balkanskog regiona i da se razvoj te firme nastavlja.

   

Stimulativne mere Pančeva u cilju smanjenja nezaposlenosti

PANČEVO, 12. jun 2018. (TV Pančevo) – Javni pozivi i konkursi u okviru mera koje Pančevo preduzima sa ciljem smanjenja nezaposlenosti, raspisani su 25. maja i objavljeni na web sajtu Grada. O akteulnim konkursima RTV Pančevo razgovarala je sa Milenkom Čučkovićem, gradskim većnikom za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike.