Vreme je za ajvar! Paprika poskupela, paradajz 100 dinara

PANČEVO, 13. septembar 2018. (TV Pančevo) – Čak i ako je početak septembra, domaćice polako počinju da obnavljaju svoju ostavu novom zimnicom. Kupiti gotov ajavar u tegli ili kuvati domaći, pitanje je koje domaćice sebi postavljaju svake godine kada se sprema zimnica. Za kuvanje domaćeg ajvara potrebno je dosta truda, vremena i novca, ali je on neuporedivo ukusniji i kvalitetniji od bilo kog koji se može naći u prodavnici.

Na tezgama Zelene pijace mnogi prodavci izlažu raznovrsno voće i povrće. Ovog četvrtka, i ako nije bio pijačni dan, sugrađani su došli u velikom broju da pazare šta im je potrebno. Prodavci kažu da se danas najviše prodavala paprika, paradajz i krompir. Gordana Žuržulj ima bogatu ponudu na svojoj tezgi, i kaze da je zadovoljna prodajom.

Domaći ajvar, paprika punjena kupusom, ali i kuvani paradajz samo su neki od proizvoda koji će Gordana imati na svojoj tezgi.

Paprika ove godine nije dobro rodila u našim krajevima, ali ni u paraćinskom i kruševačkom kraju, pa je to razlog pokupljenja. Ove godine, cena paprike se kreće od 100 do 120 dinara.

Paprika je dobrog kvaliteta, tako da ako planirate da pravite domaći ajvar nećete pogrešiti ako je kupite sada.