Baner

Ekologija

"U smiraj dana" počinje danas u Dolovu

 Izvor: Radio Pančevo, 28.7.2015.

U Dolovu će i ove godine biti organizovana manifestacija "U smiraj dana" koja ima za cilj da promoviše Leanku kao turistički potencijal Deliblatske peščare, a trajaće četiri dana, od 28. do 31. jula.

Manifestacija će biti otvorena ekološkom tribinom večeras u 19 sati, u Domu kulture Dolovo. Za 29. jul planirana je vožnja biciklovima od Dolova do Leanke, a 30. jula, biće organizovane edukativne radionice za decu.

Poslednjeg dana manifestacije, 31. jula, od 17.30, predviđena je šetnja kroz šumu, upoznavanje s lokacijama gde su snimani kultni srpski filmovi i posmatranje zalaska sunca.

 

Akcija uređenja dela MZ-a Vojlovica

Izvor: Radio Pančevo, 4.7.2015.

Mesna zajednica Vojlovica organizuje od 9 do 13 sati, radnu akciju čišćenja dela ovog naselja. Reč je o zapuštenoj, delimično pošumljenoj zelenoj površini u blizini fabrika južne industrijske zone oivičenoj ulicama: Janošikovom, Boračkom, Poljskom i Spoljnostarčevačkom.

   

Izložba povodom Međunarodnog dana Dunava

 Izvor: Radio Pančevo, 29.6.2015.

Danas, na Međunarodni dan Dunava, u holu Gradske uprave Pančevo, u 13 sati, biće otvorena izložba radova nastalih na Ekološko-likovnoj radionici tokom manifestacije „Dan Dunava” u Pančevu, koja je održana 16. juna.

Ovom prilikom biće podeljene plakete učesnicima i zaslužnima za realizaciju „Dana Dunava” u Pančevu, najavili su organizatori.

   

Dan škole u Banatskom Brestovcu

 Izvor: Radio Pančevo, 8.5.2015.

Osnovna škola „Olga Petrov” iz Banatskog Brestovca danas obeležava Dan škole i tim povodom biće nagrađeni učenici od prvog do osmog razreda koji su tokom ove školske godine dobili diplome na opštinskim i/ili okružnim takmičenjima.

U želji da nagradi ove učenike i da afirmiše značaj zaštite životne sredine, na inicijativu Vladimira Delje, člana Gradskog veća zaduženog za ekologiju, tokom proslave Dana škole biće promovisana i knjiga „Eko-bukvica”, novo izdanje Sekretarijata za zaštitu životne sredine Gradske uprave Pančeva. Knjiga će biti poklon najboljim đacima.

   

Deset godina PEK-a „Soko”

 Izvor: Radio Pančevo, 4.3.2015.

Članovi Planinarsko-ekološkog kluba „Soko” svečano će danas obeležiti desetogodišnjicu aktivnog učešća u unapređivanju životne sredine i afirmaciji zdravih navika u dvorani „Apolo”, od 19.30.

Tom prilikom će biti prikazani filmovi o dosadašnjim aktivnostima i predstavljeni budući planovi, najavio je član PEK-a „Soko” Nikola Đorđević.