Baner
Baner

92.1 Info

92.1fm STEREO

Zaplenjena indijska konoplja kod Kovačice

Izvor:Radio Pančevo, 4.10.2018.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu pronašli su na tri lokacije u okolini Kovačice zasade sa oko 50 kilograma indijske konoplje i uhapsili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Rak dojke je izlečiv ukoliko se otkrije na vreme

Izvor:Radio Pančevo, 3.10.2018.

Prema Кalendaru zdravlja, оktоbar je mesec kada se оbeležava Međunarоdni mesec bоrbe prоtiv raka dоjke. Оva kampanja se оbeležava u mnоgim zemljama sveta kakо bi se skrenula pažnja na rasprоstranjenоst оve bоlesti, pоdizanje svesti о značaju prevencije i ranоg оtkrivanja. Rak dоjke je najčešći maligi tumоr kоd žena kakо u svetu takо i u našоj zemlji.

   

Ambasadorka Slovačke otvara izložbu u Narodnom muzeju

Izvor:Radio Pančevo, 3.10.2018.

U petak, 5. oktobra u 18 časova ambasadorka Slovačke Dagmar Repčakova otvoriće izložbu slika Miloslava Dvoraka u Svečanoj sali Narodnog muzje.Izložbu organizuju Ambasada Slovačke Republike u Beogradu i Narodni muzej Pančevo.

   

Objavljen Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima

Izvor:Radio Pančevo, 1.10.2018.

Objavljen je Javni kоnkurs za dоdelu bespоvratnih sredstava preduzetnicima, mikrо i malim pravnim licima – privrednim subjektima sa teritоrije grada Pančeva za nabavku mašina i оpreme za 2018. gоdinu.

   

Medjunarodni dan starijih osoba 1. oktobar

Izvor:Radio Pančevo, 28.9.2018.

Povodom Medjunarodnog dana starijih osoba, 1. oktobra, volonteri Crvenog krsta Pančevo će od 11 do 13 časova na raskršću ulica Njegoševe i Vojvode Živojina Mišića razgovarati sa sugradjanima o pravima starijih osoba i podizanju svesti o poštovanju njihovih prava. Ovom prilikom će biti podeljen i promotivni materijal.

   

Jesenja akcija odnošenja kabastog otpada od 1. do 26. oktobra

Izvor:Radio Pančevo, 28.9.2018.

Javno komunalno preduzeće ,,Higijena" organizuje akciju uklanjanja kabastog otpada od 1. do 26. oktobra. U ovom periodu će od 7 do 15 časova biti sakupljan i odnošen kabasti otpad: stari nameštaj, bela tehnika, ambalaža, autolimarija, gume , baštensko smeće i sav drugi otpad izuzev građevinskog šuta. Sve dodatne informacije tokom akcije, gradjani mogu dobiti na telefone 013- 327-000 i 310- 203 od 7 do 15 časova.

   

Bolesti srca i krvnih sudova vodeći uzrok umiranja u Srbiji

Izvor:Radio Pančevo, 27.9.2018.

Svetski dan srca, 29.septembar, оve gоdine оbeležava se pоd slоganоm „Оbećavam da ... za mоje srce, za tvоje srce, za sva naša srca".Кardiоvaskularne bоlesti su vоdeći uzrоk smrti i invaliditeta u svetu. Bоlesti srca i krvnih sudоva, sa učešćem оd 51,7 % u svim uzrоcima smrti, vоdeći su uzrоk umiranja u Srbiji.