Baner

Kultura

Takmičenje u Muzičkoj školi

Izvor: Radio Pančevo, 19.3.2016.

U nedelju, 20. marta u koncertnoj sali muzičke škole „Jovan Bandur" u Pančevu biće održano šesto takmičenje kamernih ansambala „Mita Topalović". Takmičenje će početi u 11 sati. Nagrade ansamblima iz osnovnih škola biće dodeljene u 13, a ansamblima iz srednjih škola u 17 časova.

 

Festival podvodne fotografije u KC-u

Izvor: Radio Pančevo, 18.3.2016.

Tradicionalni festival podvodne fotografije biće otvoren u utorak, 22. marta, u 19.30, u foajeu Kulturnog centra. Tokom ove međunarodne izložbe, posetioci će moći da vide egzotične fotografije morskih i okeanskih dubina profesionalnih i amaterskih autora iz zemlje i inostranstva. U izabinskom prostoru Kulturnog centra, od 20 sati, prva tri dana izložbe biće prikazivani i filmovi, a ulaz na projekcije je slobodan.
Ovo je 13. put da Klub podvodnih aktivnosti Pančeva, u saradnji s Kulturnim centrom Pančeva, organizuje Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije, a povodom Međunarodnog dana voda.

   

Od večeras izložba „Slike koje možete nemati”

Izvor: Radio Pančevo, 17.3.2016.

U Galeriji Milorada Bate Mihailovića, u 19 sati, biće otvorena izložba multimedijalne umetnice Jelene Gorički – „Slike koje možete nemati”. Jelena Gorički je umetnica iz Vršca, diplomirala je na Odseku slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Istražuje polje novih medija, uglavnom instalaciju u prostoru, interaktivnu animaciju i fotografiju, odnos realne i digitalne slike. Izložba će biti otvorena do kraja marta.

   

BUDI od 13. maja

Izvor: Radio Pančevo, 17.3.2016.

Međunarodni Bijenale dečjeg umetničkog izraza – BUDI biće održan od 13. maja do 16. juna, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, pod sloganom „U vrtu različitosti”. Tim povodom je raspisan konkurs, na koji se mogu javiti kulturne institucije i deca uzrаstа do 15 godinа, i poslati rаdove na temu „U vrtu različitosti” nаjkаsnije do 15. аprilа. Oblasti obuhvaćene konkursom su: pozorište, vizuelna umetnost, film, muzika i slobodna tema. Opširnije informacije o konkursu zainteresovani mogu pronaći na FB strani Bijenala: http://tiny.cc/fyu39x i sajtu Kulturnog centra Pančeva: www.kulturnicentarpanceva.rs.

   

Dokumentarni film „Dubina dva” u „Apolu”

Izvor: Radio Pančevo, 16.3.2016.

Dokumentarni film „Dubina dva” u režiji Ognjena Glavonića, biće prikazan u dvorani „Apolo”, od 20 sati. Film je snimljen u srpsko-francuskoj koprodukciji i premijerno prikazan na ovogodišnjem 66. Berlinskom filmskom festivalu. „Dubina dva” je eksperimentalni dokumentarac s elementima trilera, o masovnoj grobnici u predgrađu Beograda. Nakon projekcije planiran je razgovor s autorima fima.