Baner

Kultura

Izložba slika Dragice Babić

Izvor: Radio Pančevo, 2.2.2016.

Izložba slika „Pančevo, volim te” Dragice Babić biće otvorena u 17 sati, u Šah klubu „Svetozar Gligorić”, u Vuka Karadžića 6.

Reč je o ulju na platnu i akvarelima. Dragica Babić je vaspitač u penziji, a do sada je imala šest samostalnih izložbi i više grupnih.

 

 

Promocija aforizama i satire u srednjim školama

Izvor: Radio Pančevo, 2.2.2016.

Realizacija projekta „Promocija aforizama i satire” u srednjim školama Pančeva i u domovima kulture u naseljenim mestima, kao podrška festivalu „Žaoka”, koji se svake godine realizuje u Kačarevu u oktobru, započeta je u Gimnaziji „Uroš Predić”, 29. januara.

Književne večeri biće održane u Pančevu (2. februara, od 19.30, u dvorani „Apolo”), u Dolovu (8. februara, od 18 sati, Dom kulture), u Jabuci (22. februara, od 19 sati, Dom kulture) i u Banatskom Brestovcu (29. februara, od 18 sati, Dom kulture). Ulaz na sve programe je besplatan.

   

Izložba slika članova Kluba za stara i odrasla lica

Izvor: Radio Pančevo, 1.2.2016.

Izložba slika likovne sekcije članova Kluba za odrasla i stara lica Pančevo biće otvorena u 19 sati, u foajeu Kulturnog centra. Tokom prošle dve godine članovi Kluba raznim tehnikama slikali su u nameri da prenesu svoje emocije, ideje, ali i svoje višedecenijsko životno iskustvo. Izložba će biti otvorena do 10. februara.

 

   

Stand up veče Srđana Dinčića u „Apolu”

Izvor: Radio Pančevo, 31.1.2016.

U dvorani „Apolo”, u sredu, 3. februara, od 21 sat, biće održano veče stand up komedije Srđana Dinčića pod nazivom „Đavo iz jagode”. Dinčić je poznat kao jedan od scenarista emisije „Veče s Ivanom Ivanovićem”, kao i učesnik-voditelj emisije „Četiri i po muškarca”, a iza sebe ima skoro hiljadu nastupa u prošlih pet godina. Cena karte za sedenje je 400 dinara, a za stajanje 300 dinara. Broj karata je ograničen.

   

Zoran T. Popović gostuje u Gimnaziji

Izvor: Radio pančevo, 28.1.2016.

U Gimnaziji „Uroš Predić”, sutra, od 13 sati, biće organizovano druženje s jednim od najvećih satiričara, višestruko nagrađivanim Zoranom T. Popovićem, koji je nedavno dobio priznanje za najbolju knjigu satire u 2015. godini. Naš sugrađanin Popović ovo priznanje je dobio za zbirku aforizama „Daće bog, ako bog da”.