Baner

Kultura

Izložba „Nostalgija” u KC-u

Izvor: Radio Pančevo, 1.3.2016.

Izložba crteža Šeberle Šandora pod nazivom „Nostalgija” biće otvorena u 19 sati, u foajeu Kulturnog centra. Šeberle Šandor je umetnik iz Pančeva, izlagao je na samostalnim i kolektivnim izložbama i učestvovao u radu likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Izložba u foajeu Kulturnog centra biće otvorena do 10. marta.

 

Koncert Mine Mendelson i Senke Simonović

Izvor: Radio Pančevo, 29.2.2016.

U Muzičkoj školi „Jovan Bandur” koncert će 2. marta, od 18.30, prirediti violinistkinja Mina Mendelson i pijanistkinja Senka Simonović. Na programu će biti dela Šnitkea, Sen Sansa i Griga. Mina Mendelson je doktorirala na FMU u Beogradu, a Senka Simonović pohađa specijalističke akademske studije na Fakultetu umetnosti u Nišu. Obe umetnice su dobitnice nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Ulaz na koncert je slobodan.

 

   

Izložba „Uramljena slika tišine”

Izvor: Radio Pančevo, 29.2.2016.

U Galeriji Milorada Bate Mihailovića, 3. marta, u 19 sati, biće otvorena izložba slika i crteža Milutina Dedića, pod nazivom „Uramljena slika tišine”. Milutin Dedić je istoričar umetnosti, slikar i publicista. Imao je tridesetak samostalnih i više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Izložba u Galeriji Milorada Bate Mihailovića biće otvorena do 15. marta, a radno vreme Galerije je od 17 do 20 sati.

   

„Alisa u zemlji čuda” u KC-u

Izvor: Radio Pančevo, 26.2.2016.

Predstava za decu „Alisa u zemlji čuda” biće odigrana u subotu, od 12 sati, u Kulturnom centru Pančeva. U predstavi igraju Јelena Kovač Krkić, Danica Radulović i Andrija Kovač. Predstava je namenjena deci starijoj od pet godina, a cena ulaznice je 300 dinara.

   

Koncert pijanista u Muzičkoj školi

Izvor: Radio Pančevo, 26.2.2016.

Pijanistkinje Kristina Matijašević i Olivera Pantelić prirediće koncert od 18.30, u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”. Kao i svakog petka, Pančevci će i večeras imati priliku da uživaju u klavirskim zvucima, a čuće kompozicije Debisija, Čajkovskog i Rahmanjinova.