Baner

Kultura

Novi turistički vodič Pančeva

Izvor: Radio Pančevo, 4.11.2015.

Turistička organizacija Pančeva promovisala je danas novi turistički vodič Pančeva u holu Gradske uprave. Na Međunarodnom festivalu publikacija „Kofer slova”, vodič je osvojio prvo mesto za najbolju publikaciju tog tipa u zemlji i regionu. Primerak ove publikacije Pančevci mogu da pogledaju i u prostorijama TOP-a u Sokačetu. Ona sadrži kompletnu turističku ponudu Pančeva, od podataka o kulturno-industrijskom nasleđu, do činjenica o znamenitim ličnostima i manifestacijama, a dizajnirao ju je Aleksandar Stanojlović i fotografijama opremio Goran Nikolić.

Pored promocije ovog vodiča, premijerno je prikazan i turistički spot s manifestacije „Dani Vajferta”, koji je radio Aleksandar Stanojlović, kao i turistički spot o Pančevu, koji je proglašen za najbolji turistički spot u zemlji, autora Vladimira Kajlovica.

 

 

Bogata koncertna sezona PSCPD-a

Izvor: Radio Pančevo, 1.11.2015.

Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo je u oktobru dva puta gostovalo u zemlji. U Domu Vojske Srbije u Beogradu nastupili su 16. oktobra, povodom promocije kompakt-diska „Hristos posredi nas”, u izdanju hora „Pokrov Presvete Bogorodice” iz Surčina. Pevači Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva, s dirigentom Verom Carinom, nastupili su i 10. oktobra, u Svetojovanskom hramu u Bačkoj Palanci.

   

Uskoro u Pančevu radionica o grafičkom žurnalizmu

Izvor: Radio Pančevo, 31.10.2015.

Udruženje za razvoj kulture „Elektrika” organizovaće sredinom novembra jednodnevnu radionicu o grafičkom žurnalizmu. Poziv je otvoren za osobe starije od 15 godina koje žele da saznaju nešto više o grafičkom žurnalizmu i da steknu početna znanja iz oblasti novinarstva i grafičkog oblikovanja. Učesnici radionice, uz pomoć mentora, imaće priliku da započnu praktični rad na sopstvenoj priči, a konsultacije će biti omogućene i nakon radionice.
Prijave na kojima je naznačeno ime i prezime, kontakt telefon i kraća biografija, potrebno je poslati na imejl:  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

   

„Poslednji Romeji” promovisani na Sajmu knjiga

Izvor: Radio Pančevo, 30.10.2015.

Nova knjiga Nemanje Rotara „Poslednji Romeji”, koja se pojavila u ediciji „Zlatno runo”, promovisana je juče popodne na štandu „Arhipelaga”, na Sajmu knjiga u Beogradu. Knjiga „Poslednji Romeji” donosi dva istorijska romana Nemanje Rotara o Vizantiji („Poslednja noć na Levantu” i „Čuvari Balkana”), kao i novu Rotarovu postvizantijsku novelu „Zlatni rog”, u kojoj se sreću istorijsko doba i savremeni trenutak.

   

„Rezervni plan” promoviše album

Izvor: Radio Pančevo, 29.10.2015.

Pančevački bend „Rezervni plan” promovisaće večeras svoj album, od 21 sat, u „Apolu”. Ulaz je slobodan.