Baner

Smiljana Glamočanin iznela optužbe na račun bivših partijskih kolega iz SNS-a

Izvor: Radio Pančevo, 24.2.2015.

Smiljana Glamočanin Varga, bivša odbornica Srpske napredne stranke, učlanila se u Srpsku radikalnu stranku i postala odbornica ove stranke u gradskom parlamentu. Ona je navela da je napustila naprednjake pošto ova stranka nije ništa uradila za Pančevce, već se rukovodi sopstvenim interesima i bavi zapošljavanjem članova stranke, rodbine i prijatelja. Glamočanin Varga je, na današnjoj konferenciji za novinare SRS-a, između ostalog, iznela niz optužbi na račun bivših partijskih kolega iz SNS-a – poverenika GO SNS-a i republičkog poslanika Željka Sušeca, pokrajinskog poslanika Jovana Lazarova i gradskog većnika zaduženog za finansije Predraga Živkovića. Inače, Željko Sušec podneo je dve tužbe protiv Smiljane Glamočanin Varge. Prva tužba se odnosi na uvrede iznete putem „Fejsbuka”, dok je druga tužba pokrenuta zbog širenja, kako je Sušec naveo, verske i nacionalne netrpeljivosti.

Smiljana Glamočanin Varga, sada odbornica SRS-a, a donedavno SNS-a, tvrdi da je izložena pretnjama zbog iznošenja podataka putem „Fejsbuk” profila, o stranačkom i rođačkom zapošljavanju u Gradskoj upravi i u svim javnim i javno-komunalnim preduzećima u Pančevu, kao i zbog pisanja o bahaćenju gradskih političara koji su na vlasti. Zbog toga je protiv nje Željko Sušec, povernik naprednjaka u Pančevu i republički poslanik, podneo krivičnu tužbu.

– Moja porodica i ja bili smo izloženi pretnjama lokalnog rukovodstva Srpske napredne stranke, a posebno narodnog poslanika i poverenika GO SNS-a Željka Sušeca. Kada nisam podlegla pretnjama, već sam nastavila da obaveštavam Pančevce o tome kako se budžet grada ne troši već arči, usledile su tužbe Željka Sušeca i pozivi na saslušanja u policiji i tužilaštvu. Prva Sušecova tužba stigla je zbog toga što sam fotografiju njegovog nepropisno parkiranog luksuznog automobila u pešačkoj zoni ispred OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”, gde je zabranjeno parkiranje, a koja je objavljena na „Fejsbuku”, prokomentarisala rečima da je bahato parkirati kola gde je zabranjeno, a pogotovo ako to čini narodni poslanik, predstavnik građana. Građani nisu glasali za ljude da bi oni kršili zakone i propise. Taj čin je čista bahatost, kojom pokazuje meni se može, ono što se vama ne može. Zbog toga je usledila tužba, zbog navodne uvrede gospodina Sušeca – izjavila je Smiljana Glamočanin Varga.

Pored ove tužbe, Smiljani Glamočanin uručena je i tužba za širenje verske i nacionalne netrpeljivosti, koju je opet pokrenuo Željko Sušec.

– Željko Sušec je odbio je moj predlog da se Štrosmajerova ulica preimenuje u ulicu Diane Budisavljević, žene koja je tokom Drugog svetskog rata spasila 12.000 dece iz logora smrti. To sam prokomentarisala rečima da je Sušec odbio taj predlog jer je Hrvat. Zbog toga me je tužio za širenje verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti. Da li je biti Hrvat uvreda? Svaki lojalni građanin Srbije je ravnopravan sa svima i potpuno je nebitno koje je nacije. I zbog toga sam saslušavana u policiji, a čeka me i saslušanje u tužilaštvu – dodala je Glamočanin Varga.

Ona je navela da Sušec, kao i ostali predstavnici vlasti, nisu uradili ništa za dobrobit Pančevaca i da su izneverili poverenje naših sugrađana.

– Ni ostali predstavnici vlasti u Pančevu nisu se nimalo potrudili, niti imali volju i energiju da učine nešto za dobrobit grada, ali su se zato potrudili da zaposle što više članova svojih porodica i uvećaju budžete svojih domaćinstava. Prema istraživanjima, svega jedan odsto građana zna ko je Željko Sušec, ali je zato u svojoj porodici veoma omiljen i rado viđen gost na slavama i porodičnim veseljima jer je toliko ljudi „udomio”. Pozivam novinare da provere da li je tačno da je narodni poslanik i poverenik GO SNS- a Željko Sušec zaposlio svoju suprugu u Gradskoj stambenoj agenciji i postavio je za plaćenog člana skupštinske Komisije za izdavanje poljoprivrednog zemljišta. Proverite i da li je zaposlio svoju sestru u Institutu „Tamiš” i da li je to učinio otkako je izabran za narodnog poslanika. Takođe, proverite da li je tačno da je pokrajinski poslanik Jovan Lazarov, dok je ATP bio deo stranačkog plena SNS-a, svog kuma postavio za direktora ovog preduzeća, a ženu za zamenika direktora, dok je nekoliko bližih i daljih rođaka zaposlio u menadžmentu ovog preduzeća. Pozivam vas i da proverite da li je tačno da je većnik zadužen za finansije Predrag Živković, osim što prima platu za tu funkciju, i predsednik plaćene Komisije za izdavanje propisa i planova, i član dobro plaćenog Upravnog odbora; da li je zaposlio svog rođenog brata u sudu, u koji se jako teško, gotovo nemoguće „ulazi”, dok je kuma postavio za direktora Upravnog odbora Apoteke u Pančevu, koji je svoj lokal na Misi izdao Apoteci Pančevo – pozvala je Glamočanin Varga.

Smiljana Glamočanin Varga smatra da GO SNS nema ni plan ni cilj vođenja našeg grada, već da su sposobni samo da prave visoke kafanske račune. Ona veruje da SRS ima snage da se suprotstavi SNS, stranci koja je izgubila osećaj za narod, koji je svakim danom sve siromašniji. Zbog svega navedenog, Varga je ocenila da je potrebno što pre raspisati vanredne izbore na svim nivoima.

Komentari 

 
-14 #16 insajder 25-02-2015 21:50
u redu pretrcavala je kao i mnogi u Pancevu, pitanje je da li sada prica istinu ili klevece
Citiraj
 
 
-7 #15 Bojana39 25-02-2015 21:45
Ko može UOPŠTE da veruje nekome ko izda one sa kojima je sarađivao?
Šta će biti izgovor? Naivnost? Sada smo odjednom sazreli i shvatili da smo godinama bili u zabludi (dok smo primali platu, to tek onako da bismo preživeli) ali SADA sam se osvestila i znam šta hoću?
Da izdam ove bivše koji su počeli da tonu i da se ukrcam u drugi brod, sve dok i na tom još uvek imaju neka vesla, pa posle u sledeći...
NARODE OVDE SE NE ZNA KO JE OD KOGA GORI I SUMNJIVIJI.
Citiraj
 
 
+25 #14 stiv 25-02-2015 21:41
slusajte vi politicki smradovi,koji se krijete iza tih lažnih imena.Kakve veze ima u kojoj je stranci jel rekla nešto što nije tačno???
Citiraj
 
 
-14 #13 Mitar 25-02-2015 09:44
Stvarno je neverovatno. Da toliko nema obraza. Pa svi znamo ko je Smilja Glamočanin, od oca Jove i brata Bilija. Šteta što je zalutala potpuno u politiku. Mislim da bi trebala da se bavi nekim drugim poslovima, naprimer domaćica da bude
Citiraj
 
 
-20 #12 013 25-02-2015 09:24
Zasto skuplja politicke poene napadajuci one koji nesto rade za dobrobit gradjana Panceva,neka se ukljuci u politicki zivot grada stvarajuci nesto dobro za sve a ne samo za sebe,to neka joj bude zvezda vodilja.Onog trenutka kada bude doprinela gradu i sugradjanima onda cu skinuti kapu i reci joj da je u pravu,a dokle god na ovakav jefitini politicki nacin izrazavanja i na govoru mrznje koji je prisutan u njenim nastupima, koji joj nikako ne ide u prilog,ja NECU VEROVATI onome sto budem cuo od Smiljane i smatracu NEISTINOM.Na njoj je da me ubedi u suprotno.
Citiraj
 
 
-8 #11 kratko pamcenje 25-02-2015 08:44
Zena kameleon,po potrebi menja boje(partiske dresove)i prilagodjava se svakoj sitvaciji.Odbacena od strane svih ali i dalje ambiciozna,potraga za "sigurnoj poziciji" dovela je do starog jata SRS.Nadam se da ce potonuti sa Seseljevom olupinom i da ce nestati sa politicke scene,jer takvi preletaci kao sto je ona doprineli su sitvaciji u kojoj se trenutno nalazimo.Licni interes joj je uvek u prvom planu i to je odaje na svakom koraku,pancevcima je dosta njenog blacenja i ogovaranja.Neka stane pred ogledalo i neka se zapita da li je problem u njoj ili u svim zivima sa kojima je saradjivala.
Citiraj
 
 
-5 #10 iznevereni 25-02-2015 08:33
sramota, sramota i sramota. Ode u Radikale, a na svu sreću Pančevaca i u istoriju , kao i politika SRS
Citiraj
 
 
+7 #9 dimke 25-02-2015 08:32
uvrede i govor mržnje? pa zar ona nije "pacifista" po opredeljenju? borac za prava žena, manjina . . iznenadio sam se, ovo je druga ličnost.
Citiraj
 
 
-4 #8 Zeljko ali ne Susec 25-02-2015 08:30
Demokrate najbolje znaju o čestitosti dotične dame, pregovarala sa njima 2012 a sve info cinkarila Naprednjacima. Najveći profiter je Rajko Mijović koji se bezbolno rešio gospodje Varge
Citiraj
 
 
-10 #7 biljana013 25-02-2015 08:28
Joj Smiljo pa gledam prilog ti i Sušec upravo o toj Diani Budisavljević, tad ti je pomagao . jel i tad Hrvat bio?
Citiraj