Ekologija

 

Biomasa - jeftin i ekološki energent

PANČEVO, 15. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Javno preduzeće "Vojvodinašume" pored svoje osnovne delatnosti, od nedavno radi i na sakupljanju i iskorišćavanju šumskih ostataka, od kojih može da se pravi pelet i briketi za ogrev. U ovom preduzeću ističu da je ovo i isplativo, jer se na ovaj način šume čiste i lakše se priprema teren za pošumljavanje.

 

Aliminijum za ceger od reciklirane plastike

PANČEVO, 23. septembar 2018. (TV Pančevo) – Posle Novog Sada, i Pančevo dobija priliku da se pridruži akciji "Otpad odvoji, poklon osvoji". Ovog puta recikliraju se PET boce i aluminijumske konzerve, a naši sugrađani recikliranjem mogu osvojiti eko torbe.

   

Recikliraj! Eko-ceger nagrada!

PANČEVO, 25. avgust 2018. (TV Pančevo) – JKP "Higijena", JKP "Zelenilo", Eko-star PAK i Udruženje mladih iz Jabuke organizovaće akciju prikupljanja ambalaže svakog vikenda do kraja septembra na štandu ispred upravne zgrade na Zelenoj pijaci u terminu od 8 do 12 sati. Svi Pančevci koji donesu 10 PET boca ili 5 aluminijumskih limenki dobiće ceger za kupovinu izrađen od reciklirane plastike.

   

Vršac i "Drugi oktobar" u akciji uklanjanja divljih deponija

PANČEVO, 16. avgust 2018. (TV Pančevo) – Grad Vršac i JKP „Drugi Oktobar“ nastavljaju sa svojim zajedničkim aktivnostima sa savetima mesnih zajednica u vršačkim selima na uklanjanju divljih deponija. Danas je uklonjena velika divlja deponija u selu Potporanj koju su nesavesni građani stvorili neposredno pored kanala Dunav-Tisa-Dunav.

   

„Ne prljaj. Nemaš izgovor!“

PANČEVO, 18. jun 2018. (TV Pančevo) – Društveno odgovorna kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ tradicionalno se nastavlja i ove godine, četvrtu sezonu za redom. Petočlani Eko tim SBB fondacije u prethodnom periodu prikupio je čak oko 1000 tona smeća, uz podršku građana i lokalnih zajednica širom Srbije, koje je posetio. Ovog vikenda, tim je krenuo na novo putovanje sa istim ciljem – ukazati građanima na odgovorno ponašanje prema životnoj sredini.

   

Volonteri očistili Tamiš

PANČEVO, 16. jun 2018. (TV Pančevo) – Pod sloganom "Aktivni za reke", na pančevačkom tamiškom keju 12. put je obeležena međunarodna manifestacija "Dan Dunava". Volonteri su od ušća Tamiša u Dunav do gradske plaže očistili levu i desnu obalu od plivajućeg otpada, dok su najmlađi učestvovali u ekološkoj likovnoj radionici.