Baner

Region

Prvi put u KVB Vojvodine ugrađena srčana pumpa

Izvor: Radio Pančevo, 4.2.2016.

U Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici je ove nedelje prvi put izvršena medicinska procedura LVAD – mehanička potpora radu leve komore srca, što je bio drugi put da se ovaj komplikovan zahvat obavi van Beograda (prvi je bio u KC-u Niš).

 

Zimski raspust u Vojvodini od 24. decembra

Izvor: Radio Pančevo, 19.12.2015.

Ovih dana u pančevačkim osnovnim i srednjim školama zaključuju se ocene. Naši đaci, kao i učenici iz Vojvodine, uskoro završavaju prvo polugodište i odlaze na zimski raspust, koji će trajati od 24. decembra do 14. januara 2016. godine. Drugo polugodište počinje 15. januara 2016. godine, nakon zimskog raspusta. Maturanti gimnazija drugo polugodište završavaju u sredu, 25. maja 2016. godine. Učenici završne godine stručnih četvorogodišnjih ili trogodišnjih srednjih škola drugo polugodište završavaju nedelju dana kasnije, dakle u sredu, 1. juna 2016. godine. Učenici ostalih razreda školsku godinu završavaju u sredu, 22. juna 2016. godine. Školska godina se sastoji od zimskog, prolećnog i letnjeg raspusta. Prolećni raspust počinje 24. marta i traje do 29. marta 2016. godine

 

   

Članovi Jedinstvene Srbije u Kovinu i Opovu prešli u SNS

Izvor: Radio Pančevo, 12.12.2015.

Troje odbornika u Skupštini opštini Kovin, članovi Jedinstvene Srbije prešli su u SNS, a kompletan Opštinski odbor Jedinstvene Srbije u Opovu je juče na čelu sa predsednikom Brankom Mihajlovićem istupio iz stranke i priključio se SNS.

U saopštenju, Dejan Ilić i Svetlana Aleksić koji su bili potpredsednici Opštinskog odbora Jedinstvene Srbije u Kovinu, kao i Darko Pušonjić, navode da su u Jedinstvenoj Srbiji bili od osnivanja, a da su se na takav potez odlučili zbog samovolje pojedinih funkcionera koji su svoj sopstveni interes stavili ispred interesa građana i Opštine Kovin čime nije ispunjeno ni jedno od predizbornih obećanja dato građanima.

   

Još 72 miliona za plastenike i protivgradne mreže

Izvor: Radio Pančevo, 16.10.2015.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je dodelu novih 106 ugovora u iznosu od 72 miliona dinara vojvođanskim poljoprivrednicima, koji su putem konkursa dobili bespovratna sredstava za plastenike i podizanje protivgradnih mreža. Potpisivanjem ovih ugovora završen je ovogodišnji ciklus u okviru programa namenjenih plasteničkoj proizvodnji i protivgradnim mrežama, saopšteno je iz Sekretarijata.

   

Nesporazum između RTV Kovačice i Agencije za privatizaciju?

Izvor: UNS, Radio Pančevo, 13.10.2015.

Radio-televizija Opštine Kovačica saopštila je da joj zbog problema s Agencijom za privatizaciju preti stečaj ili likvidacija. U njihovom saopštenju navedeno je da im je Agencija za privatizaciju dostavila rešenje koje se odnosi na postupak prenosa kapitala izdavača medija bez naknade zaposlenima, jer navodno nisu dostavili procenu fer tržišne vrednosti celokupne imovine i obaveza.