Baner

Region

NUNS podržao REKOM

Izvor: Radio Pančevo

Kampanji za prikupljanje milion potpisa podrške za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava, skraćeno REKOM, počinjenim od 1991. do 2001. na prostoru nekadašnje SFRJ, priključio se danas i NUNS.

 

Krše se prava u zaštiti materinstva

Izvor: Radio Pančevo/Beta

Prava u zaštiti materinstva često se krše uprkos dobrim zakonima i propisima, izjavila je danas zamenica pokrajinskog ombudsmana Danica Todorov navodeći rezultate istraživanja koje je ta insitucija sprovela u vojvodjanskim gradovima i opštinama. "Licemerno je da se država s jedne strane zalaže za povećanje nataliteta, a u praksi se dešava da žene koje zatraže pomoć od države budu zakinute i uvučene u administrativni vrtlog, iz kojeg ne mogu da izadju", kazala je Todorov na konferenciji za novinare.

   

Rumuni dolaze u šoping u Vršac i Belu Crkvu

Izvor: Blic

Kupci iz Rumunije zbog blizine i čiste ekonomske  računice bukvalno opsedaju prodavnice u Vršcu i Beloj Crkvi.

Kupuju sve, od prehrambenih proizvoda i kućne hemije do nameštaja, a često se odlučuju i da u Srbiju dođu isključivo radi provoda, piše današnji Blic.

   

Radnici zrenjaninskog Banata prosili u centru tog grada

Izvor: Radio Pančevo/Beta

Nekoliko radnika gradjevinskog preduzeća "Banat" danas je, sa šlemovima u rukama, ispred te firme u centru Zrenjanina prikupljalo novčane prilog sugradjana. Predsednica Samostalnog sindikata "Banata" Marija Pavlić je rekla agenciji Beta da radnici prose jer su bez plata više od deset meseci.

   

Ombudsman: Obolelima od malignih bolesti ne sme da se naplaćuje dopunski rad

Izvor: Radio Pančevo

Zaštitnik gradjana Saša Janković izrazio je danas zadovoljstvo što je Ministarstvo zdravlja, sprovodeći preporuku ombudsmana, obavestilo Institut za onkologiju Vojvodina, ali i druge zdravstvene ustanove, da se obolelima od malignih bolesti ne može naplaćivati lečenje u dopunskom radu.