Društvo

 

Obeležen Međunarodni dan borbe protiv raka dojke

PANČEVO, 24. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Međunarodni dan borbe protiv raka dojke obeležava se 24. oktobra. Tim povodom Preventivni centar Doma zdravlja organizovao je akciju preventivnih pregleda kojima je obuhvaćen klinički pregled dojke i ultrazvučni pregled.

 

Obeleženo 150 godina od dolaska Bugara Palćena

PANČEVO, 21. oktobar 2018. (TV Pančevo) – U Ivanovu je održana Sveta Misa na praznik Svetog Vendelina, a predvodila su je tri bugarska sveštenika palćena Stojan, Maći i Damjan Kalapiš.

   

Novi brend "Radisson Hotel Group"

PANČEVO, 20. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Hotelska grupacija "Radisson Hotel Group" predstavila je svoj novi, ekskluzivni brend "Radisson Collection" na događaju organizovanom u Beogradu. Više od 500 zvanica uživalo je u jedinstvenom programu, tokom kog su putem "digitalnih vrata" i virtuelnih projekcija mogli da obiđu ovog lanca na nekoliko svetskih destinacija.

   

Školice sporta za sve predškolce u Vršcu

PANČEVO, 19. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Sportski savez Grada Vršca otpočeo je sa realizacijom projekta "Živi zdravo" u predškolskim ustanovama Grada Vršca. Grad Vršac u saradnji sa Sportskim savezom i u ovoj školskoj godini organizuje besplatnu školicu sporta za sve predškolce u trajanju od 9 meseci.

   

Predavanje povodom "Svetskog dana borbe protiv osteoporoze"

PANČEVO, 18. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv osteoporoze, Preventivni cantar Doma zdravlja organizovao je predavanje na ovu temu. Osteoporoza je bolest ubrzanog gubitka koštanog tkiva koja se najčešće javlja kod žena u postmenopauzi, ali i kod muškaraca. Stručnjaci smatraju da nastaje zbog ubrzanog gubitka koštanog tkiva. U Srbiji obolelo 375 hiljada žena.

   

Investicije i novi projekti teme razgovora SAD-a i grada Vršca

PANČEVO, 17. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Delegacija Sjedinjenih Američkih država posetila je grad Vršac. Tom prilikom ambasador SAD-a Kajl Skot sa gradonačelnicom Draganom Mitović razgovarao je o potencijalima Vršca i kao i načinu da se privuče što više investitora.