Baner

Ekonomija

Na Sajmu etno hrane i pića i štand Pančeva

Izvor: Radio Pančevo, 25.11.2015.

Na Beogradskom sajmu počeo je danas 10. Sajam etno hrane i pića. Grad Pančevo predstavljen je na grupnom štandu, gde izlažu mali proizvođači hrane i pića s teritorije grada. Reč je o 14 udruženja, poljoprivrednih gazdinstva i privrednim subjektima, koji proizvode hranu i piće na tradicionalan način.

Sajam etno hrane i pića je specijalizovana manifestacija, na kojoj se predstavljaju proizvođači specifičnih proizvoda, pripremanih na tradicionalan način i po tradicionalnim recepturama, od pretežno organski gajenih sirovina i u ograničenim količinama.

Sajam će biti otvoren do 28. novembra, a pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i Grad Beograd, a suorganizatori Privredna komora Srbije i Privredna komora Beograda, u saradnji s regionalnim komorama, zadružnim savezima i lokalnim samoupravama.

 

 

NIS: Odluka o isplati dividendi za 2014.

 Izvor: Radio Pančevo, 24.6.2015.

Skupština akcionara NIS-a donela je odluku o isplati dividendi za 2014. godinu, saopšteno je iz te kompanije i navedeno da će akcionari dobiti 46,85 dinara bruto po akciji.

Odobrena je isplata dividendi akcionarima NIS-a u iznosu od 25 odsto neto dobiti za prošlu godinu, a za isplatu dividendi izdvojen je bruto iznos od 7,6 miliona dinara, odnosno 46,85 dinara bruto po akciji, piše u saopštenju.

   

Prodaja „Trgoproduktovih” objekata 17. jula

Izvor: Radio Pančevo, 21.6.2015.

Prodaja „Trgoprodukta” u stečaju zakazana je za 17. jul, kada će se u Agenciji za privatizaciju otvarati pristigle ponude. Posle više neuspelih prodaja, procenjena vrednost najznačajnijih „Trgoproduktovih” objekata je znatno umanjena. Ponovo su odvojeno ponuđeni Nova robna kuća u centru Pančeva, kompleks objekata „Hladnjače” na Novoseljanskom putu, niz lokala i tržni centar u Barandi.

Robna kuća, površine 3.630 kvadratnih metara, procenjena je na 192,5 miliona dinara, kompleks objekata „Hladnjače” vredi 165 miliona dinara, a tržni centar u Barandi prodaje se za 5,6 miliona dinara. Suterenski lokali u Zmaj Jovinoj ulici prodaju se za 3,7 miliona dinara, a lokal na Kotežu za 5,2 miliona dinara.

   

U Komori o seoskom turizmu

 Izvor: Radio Pančevo, 26.2.2015.

Regionalna privredna komora Pančevo u saradnji s Privrednom komorom Srbije organizuje prezentaciju „IPARD II programa i predstavljanje primera dobre prakse u sektoru seoskog turizma” u 11 sati.

U okviru IPARD II programa, koji predstavlja deo pretpristupne pomoći EU, poljoprivrednom sektoru će biti na raspolaganju 175 miliona evra za unapređenje konkurentnosti.

Ovaj program će biti realizovan od 2015. do 2020. godine, a namenjen je direktnim korisnicima – poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima, kao i onima koji se bave seoskim turizmom.

   

Pčelari o izvozu meda

 Izvor: Radio Pančevo, 24.2.2015.

Društvo pčelara Pančevo nastavlja organizovanje zimskih predavanja za članstvo. U Maloj sali Gradske uprave Pančevo, od 17 sati, gostovaće Dušan Milić, otkupljivač meda i pčelar, koji će govoriti o otkupu meda na veliko i o tome kako plasira med u Italiju. Ulaz slobodan.