Baner

Kultura

Raša Popov u „Apolu”

Izvor: Radio Pančevo, 12.10.2015.

U okviru dečjeg programa Doma omladine, u dvorani „Apolo”, od 12 sati, gostovaće Raša Popov, dugogodišnji televizijski novinar, deci prepoznatljiv prvenstveno po TV serijama „Fazoni i fore”, „Radost saznanja” i „Šešir bez dna”. Ulaz je slobodan.

 

 

Program treće večeri „Nova festivala”

Izvor: Radio Pančevo, 10.10.2015.

Treće večeri „Nova festivala” – festivala nove i avangardne umetnosti, na sceni Kulturnog centra Pančeva, od 20 sati, glumica Ana Sofrenović izvešće solo performans „The Landscape of Voice”. Od 22 sata, koncert će održati Bratko Bibič & „The Madleys Trio” iz Slovenije. Bratko Bibič je harmonikaš iz Slovenije, jedan od najcenjenijih i međunarodno najpriznatijih muzičara u toj zemlji, ali i na prostoru bivše Jugoslavije. Ulaz je besplatan.

   

Javni čas „Malog dramskog kluba”

Izvor: Radio Pančevo, 10.10.2015.

Javni čas „Malog dramskog kluba” biće održan u izabinskom prostoru Kulturnog centra, na trećem spratu, od 13 sati. Studio vode glumac Bojan Žirović i dramaturg Irina Gilić Žirović. Ovaj program realizuje se u okviru Dečje nedelje.

   

Izložbom „Dvadeset lakih komada” otvoren „Nova festival”

Izvor: Radio Pančevo, 9.10.2015.

Izložbom „Dvadeset lakih komada – izbor iz italijanskih stripova inspirisanih muzikom”, sinoć je u Galeriji Milorada – Bate Mihailovića otvoren prvi „Nova festival” – festival nove i avangardne umetnosti. Izložbu je priredio Andrea Placi, kolumnista, urednik i prevodilac strip izdanja, kao i autor brojnih izložbi stripa. Program „Nova festivala” će trajati tri dana, u organizaciji Udruženja za promociju kulture i umetnosti „KomunikArt” iz Pančeva, i pod pokroviteljstvom Grada Pančeva.

   

Program druge večeri „Nova festivala”

Izvor: Radio Pančevo, 9.10.2015.

Program druge večeri „Nova festivala” – festivala nove i avangardne umetnosti, biće održan u dvorani „Apolo”, od 20 sati. Nastupiće Judžin Čedborn & „Šreder duo”. Judžin Čedborn je američki kantautor, gitarista, bendžoista, improvizator, jedan od najživopisnijih karaktera američke andergraund muzičke scene i umetnik kultnog statusa. Od 22 sata, biće upriličen nastup elektroakustičnog dua „12z” iz Mađarske.