Baner

Kultura

Biblioteka: Kako pročitati prošlost i budućnost...

Izvor: Radio Pančevo, 22.12.2015.

Manifestacija „Jedna knjiga – jedan grad”, koja je počela sinoć u Gradskoj biblioteci, trajaće do 24. decembra. Izabrani naslov ove godine je „Savršeno sećanje na smrt” Radoslava Petkovića. U Gradskoj biblioteci, od 19 sati, biće održano veče pod nazivom „Savršeno sećanje na smrt kao ezoterični triler ili kako pročitati prošlost i budućnost”. Gosti Biblioteke biće Mića Vujičić, književni kritičar, i Radoslav Petković, autor.

 

 

Izložba radova članova „Svetionika”

Izvor: Radio Pančevo, 21.12.2015.

U foajeu Kulturnog centra Pančeva, večeras, u 19 sati biće otvorena Osma godišnja izložba radova Udruženja likovnih umetnika „Svetionik”.  

Udruženje je osnovano u decembru 2007. godine i otad se aktivno bavi organizovanjem izložbi i kreiranjem kulturnog života Pančeva. Članovi su afirmisani likovni umetnici. Izložba će biti otvorena do 5. januara.

   

MŠ: Koncert klavirskih minijatura

Izvor: Radio Pančevo, 21.12.2015.

Koncert klavirskih minijatura održaće večeras učenici prof. Marije Ligeti Balint, od 18.30, u sali Muzičke škole „Jovan Bandur” u Pančevu. Na programu će biti kompozicije Šopena, Debisija, Slavenskog i drugih autora.

 

   

Počinje manifestacija „Jedna knjiga – jedan grad”

Izvor: Radio Pančevo, 21.12.2015.

Manifestacija „Jedna knjiga – jedan grad” počinje danas i trajaće do 24. decembra. Izabrani naslov ove godine je  „Savršeno sećanje na smrt” Radoslava Petkovića. U Gradskoj biblioteci, od 19 sati, biće predstavljeni Izdavačka kuća „Laguna”, kao i Radoslav Petković i njegov književni opus, a posebno roman „Savršeno sećanje na smrt”. Govoriće Slobodan Guberinić, savetnik u redakciji „Lagune”, Dejan Mihailović, urednik u „Laguni”, i Radoslav Petković, autor.

   

13. „Noć knjige” od 17 do ponoći

Izvor: Radio Pančevo, 18.12.2015.

U „Laguninim” knjižarama, od 17 sati do ponoći, biće upriličena 13. manifestacija „Noć knjige”.

Veliko interesovanje za knjigu, posećenost manifestacije, kvalitet i raznovrsnost ponude knjiga, kao i neuobičajeno veliki popusti, mogu se porediti samo sa značajem koji ima Beogradski sajam knjiga.

U „Noći knjige” naslove svih žanrova možete kupiti po neverovatno niskim cenama, upoznati se s novim naslovima i družiti se s domaćim piscima.

Popusti na „Lagunina” izdanja za kupovinu jedne knjige iznose 25 odsto, za dve knjige – 30 odsto, za tri knjige – 35 odsto, a za četiri i više knjiga – 40 odsto. Popust na strana izdanja biće 20 odsto, a naslovi ostalih izdavača biće sniženi do 20 odsto. Cene raznovrsnog asortimana za poklone biće snižene za 10 odsto.