Baner

Kultura

Promocija knjige „Maslina” Marije Belić Bibin

Izvor: Radio Pančevo, 1.12.2015.

Promocija knjige „Maslina” Marije Belić Bibin i otvaranje izložbe slika Snežane Aleksić biće upriličeni od 19 sati, u Galeriji Bate Mihailovića (Žarka Zrenjanina 1).

Roman „Maslina” je ljubavna priča koja se suštinski bavi upoznavanjem sopstvenog bića, buđenja svesti i spoznavanjem Boga, naših odnosa koje gradimo s porodicom, prijateljima, ljudima koje poznajemo ili nikada u životu nismo sreli.

Učestvuju: autorka knjige Marija Belić Bibin, slikarka Snežana Aleksić, a program će voditi koleginica Ivanka Solomunović.

 

 

„Kazivanja o Srbima kroz vekove” u Gradskoj biblioteci

Izvor: Radio Pančevo, 27.11.2015.

Promocija knjige „Kazivanja o Srbima kroz vekove”, od Stevana Nemanje i Svetog Save do danas, održana je juče u Gradskoj biblioteci Pančevo. Na promociji su govorili prim. dr Bogdan Zlatar, priređivač, dr Aleksandar Sredojević i prof. dr Đorđe Lopičić. Autori tekstova za knjigu su akademici, profesori fakulteta i doktori nauka. Obuhvaćene su sve oblasti iz života srpskog naroda od srednjeg veka – umetnost, nauka, običaji, migracije, ratovi i religija. Sadrži 1.650 strana u tvrdom povezu.

   

Javni čas najmlađih đaka klavira

Izvor: Radio Pančevo, 27.11.2015.

Najmlađi đaci klavira, učenici I i II razreda osnovne škole, nastupiće na javnom času, od 17 sati, u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”.

 

   

Večeras „Kovači” u Kulturnom centru

Izvor: Radio Pančevo, 27.11.2015.

Pozorišna predstava „Kovači”, po tekstu dramaturga iz Pančeva Miloša Nikolića, izvedena je 200. put u Narodnom pozorištu u Beogradu, 25. novembra, dok će večeras, od 19.30, biti odigrana i u Kulturnom centru Pančeva.

„Kovači” su na repertoaru Narodnog pozorišta 12 godina, a prvi put predstava je izvedena pre 23 godine u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Ovu komediju je videla i publika u Rumuniji, Grčkoj, Kanadi, Slovačkoj i Mađarskoj, a takođe je prva srpska predstava odigrana na Kipru i prvi komad preveden na srpski znakovni jezik. Pozorišnu predstavu „Kovači” je režirao Stefan Sablić, a uloge tumače Branko Vidaković, Milenko Pavlov, Zorica Mirković i Dragan Nikolić. Cena karte je 500 dinara.

 

   

Džez u „Apolu”

Izvor: Radio Pančevo, 27.11.2015.

Dom omladine Pančevo i Kulturni centar Pančeva najavili su nastavak džez sezone u dvorani „Apolo”. Pred pančevačkom publikom, večeras, od 21 sat, nastupa džez sastav „Pančevo All Stars kvinteti”, a „Drama Organ Trio” održaće koncert 10. decembra, od 21 sat. Obe večeri ulaz je slobodan.