Baner
Baner
92.1fm STEREO

„Dveri”: Dok Srbija tone u mulj, pričaju o „Beogradu na vodi”

Izvor: Radio Pančevo, 4.3.2014.

Stav pančevačkog Povereništva Pokreta „Dveri” je da se mora stati na put političarima koji već 24 godine pred svake izbore obećavaju građanima isto. Poverenik Pokreta „Dveri” Violeta Blaga istakla je da je sada aktuelan projekat „Beograd na vodi”, a da još niko nije odgovarao za to što Hala „Bagremar” kod buvljaka, u čiju su gradnju utrošena velika finansijska sredstva, nije u funkciji.

 

Cvetković: Izgubljen veliki deo života

Izvor: Radio Pančevo, 4.3.2014.

Jugoslovensko dramsko pozorište gostovalo je sinoć u dvorani „Apolo”, s predstavom „Hinkeman: Šta mora neka bude”. Predstavu je režirao Andrej Nosov, a realizovana je po drami „Slučaj Hinkeman” Ernsta Tolera, nemačkog dramaturga, pisca i levičarskog političkog aktiviste u doba Hitlera. Uloge su tumačili: Milan Marić, Milena Živanović, Svetozar Cvetković, Aleksandra Janković, Miloš Đurović i Jovana Gavrilović.

 

Za Streljačku družinu četiri zlata

Izvor: Radio Pančevo, 4.3.2014.

Na prvenstvu Vojvodine vazdušnim oružjem po A programu, održanom prošlog vikenda u Vrbasu, članovi Streljačke družine „Pančevo 1813” osvojili su četiri zlatne medalje u disciplini puška.

   

O Sefardima u Gradskoj biblioteci

Izvor: Radio Pančevo, 4.3.2014.

U Gradskoj biblioteci, od 19 sati, biće održana tribina „Ispovest jednog Sefarda”, u organizaciji Udruženja „Las Hentes”. Gost će biti Drita Tutunović, profesorka italijanskog jezika, sefardskog porekla, jedini izvorni govornik jezika ladino u Srbiji. Takođe će biti prikazan i kratkometrazni film o Sefardima, čiji su autori studenti španskog jezika na Univerzitetu u Beogradu.

 

 

Predstava inspirisana intervjuima s ratnim veteranima

Izvor: Radio Pančevo, 4.3.2014.

U dvorani „Apolo” Doma omladine, od 19 sati, biće organizovan specijalan program povodom gostovanja Teatra „Boem” iz Beča. Tom prilikom će biti odigrana pozorišna predstava „Austrocalypse Now”, inspirisana intervjuima s ratnim veteranima u Srbiji i Beču Aleksandra Nikolića. Takođe će biti održana i tribina „Lokalizacija ličnog iskustva”. Ulaz je slobodan.