Baner
Baner

Pet medalja mladim Pančevcima

Izvor: Radio Pančevo, 3.3.2014.

Badminton klub Pančevo bio je domaćin četvrtog Juniorskog kupa Pančevo 2014, koji je juče, 2. marta, održan u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”. Domaći takmičari ostvarili su zapažene rezultate osvajanjem pet medalja.

Badminton klub Pančevo je uspešno organizovao ovo takmičenje, a predsednik kluba Ivan Kovačević istakao je za Radio Pančevo da je ovo do sada bio najmasovniji badminton turnir u Srbiji. On je dodao i da su organizacija i celo takmičenje bili na spektakularnom nivou.

– Postavili smo standarde, kada je reč o organizaciji ovakvih događaja. Svake godine turnir je uspešniji od prethodnog. Plesna škola „Elektra” je izvela tačku, hor Muzičke škole „Jovan Bandur” pevao je himnu i sve je to izgledalo spektakularno i svečano. Sama ta atmosfera podstakla je takmičare da pruže svoj maksimum u borbi za medalje – izjavio je Kovačević.

Badminton klub Pančevo je ove godine na turniru osvojio četiri medalje. Srebrnu medalju u konkurenciji devojčica do 11 godina osvojila je Anđela Vitman. U istoj konkurenciji bronzu je osvojila Katarina Delja. Među dečacima do 11 godina, bronzu je osvojio Nikola Borka, a kod devojčica do 17 godina bronzu je osvojila Katarina Gojković. U konkurenciji devojčica do 15 godina bronzu je osvojila Marija Vrba, članica Badminton kluba „Dinamo”.

Članove Badminton kluba Pančevo predstojećeg vikenda očekuje ekipno prvenstvo Srbije u Novom Sadu.