Dovoljno vakcina za predškolce

PANČEVO, 25. oktobar 2018. (TV Pančevo) – U predškolskom dispanzeru Doma zdravlja stigle su velike količine MMR vakcine protiv malih boginja, zaušaka, Rubeole,tako da roditelji čija deca nisu vakcinisana mogu da zakažu i obave neophodnu vakcinaciju.Uredan karton o vakcinaciji posebno je neophodan za mališane koji borave u vrtićima.

Roditelji koji žele decu da upišu u vrtić, bilo državni ili privatni,od 2016. godine u obavezi su da vakcinišu decu i vrtićima prilože potvrde kako bi mogli da borave u vrtićima.Iako je bilo nestašice MMR vakcine ona je stigla u dovoljnim količinama u Dom zdravlja i nema zastoja u vakcinaciji ovom vakcinom, poručuju iz ove ustanove. Danijela Đaković v.d. direktorka " Dečije radosti" istakla je da roditelji donese uredne potvrde o vakcinaciji.

Potvrde o vakcinaciji dece koja borave u vrtiću uredno se ažuriraju i proveravaju ističe Smilja Tomić medicinska sestra preventivne zdravstvene zaštite " Dečja radost".

MMR vakcina ima dovoljno u predškolskom dispanzeru Doma zdravlja,tako da bi roditelji, ukoliko im deca nisu vakcinisana, trebali to da učine.