Vučić: Kosovo jeste najveća prepreka Srbiji na putu ka EU

PANČEVO, 24. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da će očuvanje mira, stabilnosti i očuvanje bezbednosti za naše građane na Kosovu i Metohiji biti sve teže, jer je sve očiglednije da kompromisnog rešenja neće biti, kako zbog atmosfere u centralnoj Srbiji, na Kosovu i Metohiji, ali i stranog faktora koji ne želi dogovor.

Vučić je, na televiziji Pink, rekao da najveći problem Srbije na putu ka EU jeste Kosovo i Metohija, kakve god poruke po tom pitanju stižu iz Brisela.Dobro je da postoje kritički nastrojeni mediji, ali je laž neprihvatljiva, rekao je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da nikada neće ugroziti funkcionisanje medija koji vode otvorenu kampanju protiv njega. On je dodao da je dobro i zdravo da postoji takvi mediji, ali da ljudi dobro znaju da razlikuju istinu od laži.

Predsednik Srbije Alekasandar Vučić izjavio je danas, na komentare da je "poraz" kancelarke Nemačke Angele Merkel i njegov poraz, kao što je to i odluka Makednije da uđe u NATO, da je to stoga što je Merkel više pohvalno govorila o reformama u Srbiji, a što se NATO tiče - ponovio je da Srbiju ne interesuje ulazak u tu alijansu. Sve te priče dolaze "ispod istog šinjela", od onih nastalih iz DS "plus fašisti", koji su se svojevremeno svađali oko plena, pa se razilazili, a sada, kada tog plena nema, ponovo se okupili, primetio je gostujući na TV Pink.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će 7. decembra otvoriti veliku fabriku, koja će biti značajna za celu Šumadiju, ali nije otkrio o kojoj kompaniji je reč."Radujem se, imam 7. decembra da otvorim jedno čudo od fabrike. Radujem se kad pomislim da će citavu Šumadiju da spasava", rekao je Vučić gostujući na Pinku, ne otkrivajući o kojoj fabrici je reč.Radovi na izgradnji naučno-tehnološkog parka u Nišu počeće 21. novembra, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.On je rekao da će radove otvoriti zajedno sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i da je to još jedna sjajna vest za Nišlije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne brine za odnose sa Hrvatskom, jer veruje da će oni biti samo bolji u budućnosti, budući da će države samo zajednički moći da opstanu.Vučić je za televiziju Pink rekao da nema ništa protiv da dve države i narodi različito razmišljaju i vide prošlost, ali da Hrvati moraju da poštuju to što Srbi misle drugačije od njih.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada Nebojša Stefanović tuži neki list u parničnom postupku u privatnoj tužbi to je onda "strašan i veliki pritisak", a kada Dragan Đilas podnosi desetine krivičnih prijava i traži zatvor za urednike medija "onda se svi raduju". Vučić je odgovarajući na pitanja novinara na TV Pink rekao da kada "Đilas tuži sve žive, onda se svi raduju", a Đilas neće imati "25 miliona evra plus, nego bi 26 miliona evra plus". Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Srbija nastaviti da napreduje ako budemo sačuvali mir i stabilnost, u privredi će ići sve bolje.Politički preduslov je ključan, mir i stabilnost, a što se ekonomije tiče ona je zdrava, i to niko ne moze da negira, rekao je predsednik Vučić za Pink televiziju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će 10. novembra biti održana vojna vežba u kojoj će, širom Srbije, učestvovati 8.000 vojnika. "Biće to prilika da građani vide šta smo sve uradili, kako smo osnažili našu vojsku", rekao je Vučić i dodao da će Srbija učiniti sve da nikada ne dođe do bilo kakvih sukoba, ali da mora biti sdpremna da se zaštiti.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stao je danas u zaštitu lekara i medicinskih sestara, koji, kaže, posvećeno rade svoj posao, te upitao umemo li nekada da im kažemo "hvala" ili ćemo gledati svaku sitnicu da bi se reklo nešto negativno.

Predsednik je za Pink televiziju rekao da ne zna šta se dogodilo u domu zdravlja u Kragujevcu, gde je majka na društvenim mrežama objavila snimak o navodnom odbijanjju lekara da pregledaju bolesno dete, ali da je siguran da tamo rade vredni lekari i medicinske sestre, koji ne bi ostavili bolesno dete, a da ga ne pregledaju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne razume čime je uvredio žene prilikom posete fabrici tekstila Eurotay, kako mu to prebacuju, te primetio da ga kritikuju oni koji bi voleli da je uradio ono što zapravo oni misle. "Ovo je jedinstven slučaj u svetu da nekoga kritikujete zbog nečega što nije uradio ni rekao, ali biste voleli da je mislio ono što oni misle. To što neki imaju perverznu i pokvarenu maštu, meni to nikad nije padalo na pamet", rekao je Vučić za televiziju Pink.

Putni Koridor 10 u Srbiji biće zavrsen do kraja godine, kao i ceo autoput od Obrenovca do Čačka, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić."Sve će to biti gotovo do kraja godine", rekao je Vučić gostujući na Pinku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su napadi i zahtevi za zatvaranje Pink televizije počeli onoga monenta kada je Dragan Đilas prestao da bude suvlasnik te kompanije i prestao da uzima milion evra godišnje od te televizije. Vučih je gostujući na Pink TV rekao da svi napadi i uvrede, pa i onaj Srđana Noga na premijerku Anu Brnabić, iako, uz svu bahatost i nepristojnost, nije ni blizu onoga kada tajkunski lider, koji uz drugu dvojicu želi da se dočepa vlasti, Šolaka I Miškovića, traži hapšenje i zatvor za glavnog urednika najtiražnijih novina u zemlji Dragana Vučićevića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će pre kraja meseca biti pušten u rad Sajber nož u Kliničkom centru Srbije."Mi ćemo biti jedna od retkih zemalja koja će u jednoj bolnici da ima i Gama nož i Sajber nož. Nabavljamo najmoderniju i najsavremeniju opremu", rekao je predsednik za TV Pink.