Potpisan Memorandum o saradnji između grada Pančeva i opštine Pernik, Bugarska

PANČEVO, 19. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i gradonačelnica Pernika (Republika Bugarska) Vjara Cerovna potpisali su danas, 19. oktobra 2018. godine u Perniku Memorandum o saradnji između dva grada.

Gradonačelnik Saša Pavlov i član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu Nemanja Rotar borave u poseti Perniku, na poziv gradonačelnice, povodom proslave Dana opštine, gde je danas svečano potpisan Memorandum o saradnji, koji predstavlja prvi korak ka bratimljenju Pančeva i Pernika.

Saradnju dva grada inicirao je ambasador Republike Bugarske u Beogradu NJ.E. Radko Vlajkov, predloživši saradnju Pančeva i Pernika, kao dva grada sa sličnim demografskim, ekonomskim, kulturnim, geografskim i drugim kriterijumima za uspostavljanje obostrano korisne saradnje.

U gradu Perniku živi preko 70.000 ljudi, što ga čini najvećim gradom u Zapadnoj Bugarskoj po broju stanovnika. Grad je bogate kulture, rodni grad mnogih čuvenih bugarskih sportista, grad sa dobrim geo-strateškim položajem, ekonomskim i turističkim potencijalima.