Baner

Kultura

Premijerno u Srbiji - Nemoguća misija 5

Izvor: Radio Pančevo, 29.7.2015.

Na Letnjoj pozornici Kulturnog centra će premijerno u Srbiji biti prikazan najnoviji holivudski bioskopski hit Nemoguća misija 5: Otpadnička nacija, sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi. Premijera će biti održana večeras od 21.30h. Karta za projekciju košta 250 dinara.

 

 

PSCPD na festivalu u Istanbulu

 Izvor: Radio Pančevo, 29.7.2015.

Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo otputovalo je u Istabul gde će učestovati na Festivalu evroazijske muzike koji se održava od 29. jula do 3. avgusta. Na ovom festivalu, na kojem se predstavlja narodna muzika, učestvuje desetak folklornih ansambala iz više zemalja Evrope i Azije i samo jedan hor - pančevački.

   

Odložena 47. likovna kolonija ,,Deliblatski pesak"

Izvor: Radio Pančevo, 25. 7. 2015.

Održavanje 47. likovne kolonije „Deliblatski pesak" odloženo je do daljeg zbog problema sa pijaćom vodom u izletištu „Devojački bunar". Naime, kako je Kulturno prosvetna zajednica, kao organizator saopštila, usled visokih temperatura u izletištu „Devojački bunar" presušili su bunari, pa objekat Kolonije u kome je trebalo da rade umetnici nema vode, kazao je predsednik KPZ Pančevo Stojan Boškov. Sve ovo je uticalo na činjenicu da Kolonija „Deliblatski pesak" ove godine bude odložena na bar mesec dana, napominje Boškov

   

Kesić i Srbljanovićeva na Fridom art festivalu

Izvor: Radio Pančevo, 25.7.2015.

Zoran Kesić, ekipa Njuz.net-a i Biljana Srbljanović biće gosti prvog Fridom art festivala, koji će se u Pančevu održati od 23. do 30.avgusta. Oni će govoriti na tribini s temama - Gde prestaje stvarnost, a počinje fikcija? Šta se dešava kada prestanemo da pravimo tu razliku i zašto između svakodnevice u Srbiji i vesti
Njuz.net portala vlada mrtva trka? Ovaj festival obeležiće niz akcija na više lokacija u gradu: prekrečavanje grafita, preadstavljanja organizacija civilnog društva, međunarodnih projekata, ali i ulične akcije koje promovišu životni stil bez konzumacije alkohola.

 

   

Treći "Ludus fest" u Kačarevu

 Izvor: Radio Pančevo, 24.7.2015.

U okviru letnjeg programa Dom kulture Kačarevo će večeras organizovati treći „Ludus fest" u okviru kojeg će biti promovisana Kuba.

Od 17 sati na Sportskom centru „Jezero" nastupiće sastav „Salsa i punto", a na sceni će nastupiti i plesni parovi igrajući salsu.