Baner
Baner

Odložena 47. likovna kolonija ,,Deliblatski pesak"

Izvor: Radio Pančevo, 25. 7. 2015.

Održavanje 47. likovne kolonije „Deliblatski pesak" odloženo je do daljeg zbog problema sa pijaćom vodom u izletištu „Devojački bunar". Naime, kako je Kulturno prosvetna zajednica, kao organizator saopštila, usled visokih temperatura u izletištu „Devojački bunar" presušili su bunari, pa objekat Kolonije u kome je trebalo da rade umetnici nema vode, kazao je predsednik KPZ Pančevo Stojan Boškov. Sve ovo je uticalo na činjenicu da Kolonija „Deliblatski pesak" ove godine bude odložena na bar mesec dana, napominje Boškov

- Na „Devojačkom bunaru" nema uslova, bar kad je reč o našem objektu, mi uopšte nemamo nikakvo napajanje vodom i samim tim nemamo nikakve mogućnosti da održimo Koloniju koja je trebalo da počne 25. jula i traje do 3. avgusta. Bez obzira na to što je reč o višoj sili, mi smo veoma neraspoloženi što je do ovoga došlo, pošto je pitanje da li će naši prijatelji, učesnici iz svih ovih gradova biti u prilici da dodju. Mi početak „Kolonije" odlažemo i pomeramo, nama se čini, tek za mesec dana, prema informacijama koje imamo. Nismo u prilici da kažemo novi, tačan datum. Što se nas tiče, kao organizatora, možemo da počnemo u subotu, i u svaku prvu narednu subotu. Ipak, ništa od nas ne zavisi, nego zavisi od prirodnih okolnosti i nadamo se da će se to dovesti u red i da ćemo mi „Koloniju" održati.

Planirano je da na ovogodišnjoj koloniji „Deliblatski pesak" učestvuje 18 umetnika iz zemlje i inostranstva, najavljuju organizatori KPZ Pančevo.