Baner

Kultura

Predstava „Naši dani” u Narodnom muzeju

 Izvor: Radio Pančevo, 3.7.2015.

U okviru pančevačkog kulturnog leta, večeras, od 20 sati, u dvorištu Narodnog muzeja, biće odigrana monodrama „Naši dani” Radoslava Raleta Milenkovića.

Tekst predstave je nastao dramatizacijom satiričnih pesama Vladislava Petkovića Disa i najznačajnijih pripovedaka Radoja Domanovića.

 

Samo jedna prijava na konkursu za ateljee

Izvor: Radio Pančevo, 2.7.2015.

Poslednjeg dana juna završen je konkurs za davanje u zakup umetničkih ateljea, koji je 2. maja raspisala „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva”.

Na konkurs za zakup osam ateljea, stigla je samo jedna prijava, koju je poslala akademska umetnica iz Pančeva Ivana Markez Filipović. Danas je održana sednica komisije za zakup ateljea, na kojoj je jednoglasno prihvaćena prijava ove umetnice, koja je dostavila svu konkursom zahtevanu dokumentaciju. Odluku o zakupu ateljea će, na predlog nadležne komisije, doneti gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Ivana Markez Filipović je završila slikarstvo 2002. godine, članica je ULUS-a i predsednica Udruženja likovnih umetnika „Svetionik” iz Pančeva.

   

Izložba „Užički minotaur”

Izvor: Radio Pančevo, 1.7.2015.

U Galeriji savremene umetnosti, u 19 sati, biće otvorena izložba crteža i kolaža Slavka Lukovića, pod nazivom „Užički minotaur”. Slavko Luković je akademski umetnik iz Užica. Završio je osnovne i master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na Odseku za grafiku. Izložba će biti otvorena do 10. juna.

   

Izložba radova s Likovne kolonije „Deliblatski pesak”

 Izvor: Radio Pančevo, 30.6.2015.

U Narodnom muzeju, u 20 sati, biće otvorena izložba radova koji su nastali na prošlogodišnjoj, 46. Likovnoj koloniji „Deliblatski pesak”. Biće izloženi likovni radovi osamnaestoro učesnika kolonije, koji su iz Makedonije, Bugarske, SAD i Srbije.

   

Nagrađeni filmovi mladih Pančevaca

 Izvor: Radio Pančevo, 29.6.2015.

Na 44. reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije, održanoj juče u Jugoslovenskoj kinoteci, polaznici Grupe za film u Regionalnom centru za talente „Mihajlo Pupin” Pančevo postigli su izvanredan uspeh filmovima snimljenim na 14. Filmskoj koloniji „Deliblatski pesak 2014”.

Gran-pri dobili su Luka Ivanović za film „Melijes” i Dušan Cvijetić za film „Kradljivac”. Treću nagradu osvojio je Aleksa Borković za film „Pad”, a nagradu za najuspešnijeg mentora dobio je mentor grupe za film u RCT-u „Mihajlo Pupin” filmski reditelj Ivan Rakidžić.