Baner

Kultura

45. Festival rumunske muzike i folklora

Izvor: Radio Pančevo, 18.8.2015.

U Uzdinu, od 18. do 21. avgusta, biće održan 45. Festival rumunske muzike i folklora, koji će okupiti oko 2.000 učesnika. Festival će biti održan na Letnjoj pozornici u Osnovnoj školi, a takmičiće se vokalni i instrumentalni solisti, horovi, folklorni ansambli i orkestri Rumuna iz Vojvodine.

Svečano otvaranje festivala zakazano je za 18. avgust, u 19.30, a nagrade najboljim učesnicima biće dodeljene 21. avgusta. Organizator 45. Festivala rumunske muzike i folklora je NVO „Festival folklora i muzike Rumuna iz Vojvodine”, uz podršku Nacionalnog saveta Rumuna Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i Opštine Kovačica.

 

Sloboda na „FreeDom Art” festivalu

Izvor: Radio Pančevo, 17.8.2015.

Nova manifestacija Doma omladine Pančevo „FreeDom Art” festival biće održana od 23. do 30. avgusta, u dvorani „Apolo”, a objediniće muziku, film, vizuelne umetnosti, internet, aktivizam, sportski i edukativni program. Festival će biti otvoren 23. avgusta, u 19 sati, simboličnim okupljanjem na Trgu slobode i koncertom mešovitog kamernog hora „Smilje”, saopšteno je na konferenciji za novinare.

   

„FreeDom Art” festival 23–30. avgusta

Izvor: Radio Pančevo, 15.8.2015.

U Pančevu će 23. avgusta početi prvi „FreeDom Art” festival u organizaciji Doma omladine. Festival će biti otvoren u 19 sati simboličnim okupljanjem na Trgu slobode i koncertom mešovitog kamernog hora „Smilje”, koji čine pripadnici dnevnih centara i klubova Gerontološkog centra Beograd.

   

Svirka „Kulturni šok 2” u Glogonju

Izvor: Radio Pančevo, 14.8.2015.

Rok svirka pod nazivom „Kulturni šok 2” biće upriličena u Domu kulture „Mladost” u Glogonju, danas, s početkom u 21 sat. Na koncertu će nastupiti pančevački bendovi „Vatrena voda” i „Trouble Heart”.

   

„Kreativni nered” u Domu omladine u Beogradu

Izvor: Radio Pančevo, 14.8.2015.

Starčevački bend „Kreativni nered” večeras će održati koncert na „Zidiću” Doma omladine u Beogradu. Muzički pravac koji „Kreativni nered” neguje je gitarski zvuk i mogao bi se svrstati u neku vrstu pank-rok kulture, po uzoru na bendove s prostora bivših jugoslovenskih republika. Članovi: Goran Milošević, gitara, vokal; Bojan Hasanović, bas gitara; Predrag Knežić, bubnjevi; Dušan Arsić, vokal; Mirko Trubarac, truba; Darko Armenski, saksofon, gajde i frule.

Ulaz je besplatan.