Baner

Kultura

Pat Moriariti – gost PAFF-a

Izvor: Radio Pančevo, 1.9.2015.

U okviru Drugog „Pančevo film festivala”, koji će početi sutra, gostovaće Pat Moriariti, strip umetnik iz Sjedinjenih Američkih Država. Izložbu ovog umetnika Pančevci će moći da pogledaju svakog dana u toku trajanja festivala, u foajeu Kulturnog centra. Takođe je zakazana i svetska premijera filma „Bezango, WA”, o nezavisnoj strip sceni severozapadne američke obale. Film će biti prikazan 6. septembra, od 18 sati, u dvorani „Apolo”. Jedan od aktera filma je umetnik Pat Moriariti, gost PAFF-a.

 

Završno veče „FreeDom Art" festivala

Izvor: Radio Pančevo, 30.8.2015.

Večeras, završne večeri osmodnevnog „FreeDom Art" festivala Doma omladine, u 18 sati, s platoa ispred Doma omladine počeće tura biciklima. Nakon toga, od 21 sat, u Letnjoj bašti Doma omladine, biće održano finale osmog „In_Treš" festivala, uz prikazivanje pobedničkih filmova. „In_Treš" je takmičarski festival amaterskog omladinskog treš filma u trajanju do dva minuta, koji se od 2007. godine održava u Pančevu. Sledi koncert bendova međunarodnog muzičkog projekta „Exploring roots and ways of cultural diversity in music and education" iz Nemačke, Srbije, Italije, Portugala i Izraela, i beogradskog sastava „Lorna Wing", koji će biti održan od 23 sata, u Letnjoj bašti Doma omladine.

   

„Beogradski diksilend orkestar" za kraj letnjeg programa

Izvor: Radio Pančevo, 29.8.2015.

Povodom završetka letnjeg programa u Narodnom muzeju, 29. avgusta, od 21 sat, biće održan koncert džez benda „Belgrade Dixieland Orchestra”.

Bend je osnovan 2001. godine i jedini je ove vrste u zemlji. Ove godine objavljen je njihov šesti studijski album, pod nazivom „All That Jass".

Letnji program u Narodnom muzeju će biti završen sutra, duo dramom „Čekanje", od 21 sat.

 

   

Večeras svirka u okviru „FreeDom Art” festivala

Izvor: Radio Pančevo, 28.8.2015.

U Letnjoj bašti Doma omladine, od 21 sat, u okviru „FreeDom Art” festivala, nastupiće berlinski strit bend „Hogy”, domaći sastav „Ničim izazvan”, duo „Stereo banana” iz Niša i „Zoster” iz BIH.

U dvorani „Apolo”, od jedan sat nakon ponoći, nastupiće grupa mladih nemačkih di-džejeva „Telekollegen”.

 

 

   

Pančevačke balerine na seminaru u Bostonu

Izvor: Radio Pančevo, 27.8.2015.

Učenice Srednje baletske škole „Dimitrije Parlić” Maja Stojakov i Milena Ogrizović, iz klase profesorke Nataše Todović, učestvovale su na seminaru za talentovane igrače u Bostonu, koji je održan od 29. juna do 7. avgusta. Pravo na usavršavanje u SAD, kao i stipendiju, Maja Stojakov i Milena Ogrizović stekle su osvajanjem specijalne nagrade za izvođenje klasičnih varijacija u Rumuniji. Inače, učesnici seminara u Bostonu bili su baletski igrači različitog uzrasta iz Argentine, Rumunije, Amerike, Koreje, Rusije i drugih zemalja.