Baner

Kultura

13. „Majski dani knjige”

Izvor: Radio Pančevo, 19.5.2015.

Pod imenom „Panonski bukvar prožimanja”, od 26. do 29. maja, biće održani 13. „Majski dani knjige”, u organizaciji Gradske biblioteke Pančevo. Fokus ovogodišnje manifestacije biće na prožimanju književnosti na mađarskom i srpskom jeziku, a publika će za četiri dana, koliko traje program, imati priliku da prisustvuje gostovanjima i književnim večerima petorice značajnih pisaca: Ota Horvata, Dragana Velikića, Uglješe Šajtinca, Lasla Vegela i Filipa Davida.

 

Izložba tapiserija Nadežde Novičić

Izvor: Radio Pančevo, 18.5.2015.

U Galeriji savremene umetnosti danas je otvorena izložba tapiserija Nadežde Novičić, povodom pedeset godina stvaralaštva. Nakon izložbe će iz štampe izaći i monografija o pola veka dugom stvaralaštvu ove pančevačke umetnice.

   

„Otkrivena” svečana sala u Narodnom muzeju

Izvor: Radio Pančevo, 17.5.2015.

Izložba pod nazivom „Olga Smederevac i Feodora Imrei Riči – nezaboravljene ličnosti” otvorena je sinoć u Narodnom muzeju, u okviru nacionalne manifestacije „Muzeji Srbije, deset dana, od 10 do 10”. Autor izložbe je Dimitrije Jovanov, kustos istoričar umetnosti u pančevačkom Narodnom muzeju. Ovo je prvi događaj u obnovljenoj svečanoj sali Muzeja.

   

Muzej: Izložba o Olgi Smederevac i Feodori Riči

Izvor: Radio Pančevo, 16.5.2015.

Izložba pod nazivom „Olga Smederevac i Feodora Imrei Riči – nezaboravljene ličnosti” biće otvorena večeras, u 20 sati, u Narodnom muzeju, u okviru nacionalne manifestacije „Muzeji Srbije, deset dana, od deset do deset”. Autor izložbe je Dimitrije Jovanov, kustos istoričar umetnosti u pančevačkom Narodnom muzeju. Večerašnja izložba biće održana u svečanoj sali Narodnog muzeja, koju će publika moći da pogleda nakon restauratorskih i konzervatorskih radova na slikarstvu i slikanoj ornamentici.

 

   

KC: Predstava „Crvenkapa i Pinokio”

Izvor: Radio Pančevo, 16.5.2015.

 

U okviru pozorišnog matinea subotom, od 12 sati, u dvorani Kulturnog centra, odigrana je dečja predstava „Crvenkapa i Pinokio”, u izvođenju četiri glumca iz filma „Montevideo”. U ulozi vuka je bio Rade Ćosić, lovca i Pinokija tumači bio je Predrag Vasić, Jelena Rakočević je igrala Crvenkapu, dok je Pančevac Nenad Heraković tumačio lik bake.