Baner

Kultura

„Imaginarni bestiarijum” u KC-u

Izvor: Radio Pančevo, 9.5.2015.

Povodom Svetskog dana biološkog biodiverziteta, u foajeu Kulturnog centra, u 19 sati, biće otvorena izložba crteža i slika Vesne Petrić, pod nazivom „Imaginarni bestiarijum”. Motivi radova su uglavnom životinje (insekti, ribe i sisari).

 

Suhecki izlaže u Galeriji savremene umetnosti

 Izvor: Radio Pančevo, 7.5.2015.

Izložba slika Tomislava Suheckog biće otvorena u Galeriji savremene umetnosti, u 19 sati, a biće predstavljen presek četrdesetogodišnjeg rada ovog umetnika.

   

Poseta poljskih studenata „Novoj Elektrici”

Izvor: Radio Pančevo, 6.5.2015.

Prvo događanje u prostoru „Nova Elektrika”, u Žarka Zrenjanina 1, u nekadašnjim prostorijama nedeljnika „Pančevac”, biće organizovano od 19 sati. Povod za ovo dešavanje je poseta studenata srpskog jezika s Jagelonjskog univerziteta u Krakovu.

Studentima će pančevačka scena biti predstavljena najpre kroz seriju slajdova uz koje će Aleksandar Zograf govoriti o svom radu, a uslediće projekcija filma „Živan pravi pank festival” režisera Ognjena Glavonića.
Aleksandar Zograf je rekao da bi, kroz interakciju s lokalcima, poljski studenti trebalo da saznaju nešto više o nezavisnim inicijativama u našoj sredini. Takođe, najavio je da će ovo biti upoznavanje s „Novom Elektrikom”, koja bi trebalo da postane jedan od centara za ovu vrstu kulturne produkcije.

   

Lorencinovi filmovi i razgovor sa autorom

Izvor: Radio Pančevo, 6.5.2015.

Filmovi iz ciklusa „Retrospektive: velikani srpskog filma – Nikola Lorencin”, večeras, od 19 sati, biće prikazani u Kulturnom centru, u saradnji s „PanArt filmom”.

Biće prikazani filmovi: „Nova projekcija Sizifa”, „Crveni makovi Zuzane Verecki”, „Dvogled”, „Sava Stojkov, slikar iz Sombora” i „Što te nema” (koji je dobitnik gran-prija Beogradskog festivala 1994. godine). Uslediće razgovor s rediteljem Nikolom Lorencinom, od 20.30.

   

„Čuvari baštine” u Narodnom muzeju

Izvor: Radio Pančevo, 5.5.2015.

U četrdesetak gradova Srbije, među kojima je i Pančevo, od 9. do 18. maja, prvi put će biti održana manifestacija pod nazivom „Muzeji Srbije, deset dana, od 10 do 10”, s temom „Heroji kulturne baštine”. Manifestacija će se u Narodnom muzeju Pančevo odvijati pod sloganom „Čuvari baštine”, a planirano je nekoliko izložbi i projekcija filma.