Baner

Zapažen uspeh pančevačkih učenika harmonike

Izvor: Radio Pančevo, 5.5.2015.

U Muzičkoj školi „Jovan Bandur” u Pančevu juče je održano sedmo takmičenje učenika harmonike, na kome je učestvovalo više od 60 solista i kamernih ansambala, u nekoliko kategorija. Gotovo svi takmičari iz Pančeva, njih deset, osvojili su prve nagrade.

Prve nagrade među učenicima iz Pančeva osvojili su Luka Radojičić, Filip Caran, Andrej Krištofik, Anja Babin, Darko Jovanov i Ognjen Babin iz klase Ramone Dimitrijević Balać, a iz njene klase drugo mesto osvojila je Mina Tršek. Sergej Stevanov i Filip Smiljanić iz klase Jovana Vujanića, takođe su osvojili prvu nagradu, kao i Mihajlo Krstić iz klase Bojana Nikolića.

Među učenicima osnovnih muzičkih škola laureat je Milan Lazić iz Muzičke škole „Kosta Manojlović” iz Smedereva, a među učenicima srednjih škola laureat je Aleksandar Popović iz iste škole.

Najuspešniji učenici po razredima osnovne muzičke škole na ovom takmičenju su Strahinja Pršić, učenik prvog razreda OMŠ „Filip Višnjić” iz Šida; Danijel Iljenkarević, učenik drugog razreda MŠ „Kosta Manojlović” iz Smedereva; Luka Stevanović, učenik trećeg razreda MŠ „Dušan Skovran” iz Ćuprije; Marko Živanović, učenik četvrtog razreda MŠ „Stevan Mokranjac” iz Požarevca; Mihailo Vojinović, učenik petog razreda MŠ „Stevan Mokranjac” iz Požarevca, i Milan Lazić, učenik šestog razreda MŠ „Kosta Manojlović” iz Smedereva.

Pored domaćina iz Pančeva, takmičili su se mladi harmonikaši osnovnih i srednjih škola, iz 14 gradova Srbije, među kojima su Kraljevo, Šid, Grocka, Kruševac, Vranje, Ćuprija, Vršac i Beograd.