Baner

Nagrade 43. Salona umetničke fotografije u Omoljici

Izvor: Radio Pančevo, 8.8.2015.
U Domu kulture u Omoljici, sinoć je otvoren 43. Salon umetničke fotografije, koji je okupio 59 autora iz Srbije i bivših jugoslovenskih republika, a izloženo je 98 fotografija. Nakon otvaranja izložbe, najboljim autorima su uručene nagrade.

– Žiri 43. Salona umetničke fotografije, na temu „Život sela”, doneo je odluku da prva nagrada za kolekciju fotografija, plaketa „Zlatni suncokret”, diploma i 20.000 dinara pripadnu Milenku Mrvošu iz Rume. Druga nagrada za kolekciju fotografija, plaketa „Srebrni suncokret”, diploma i 15.000 dinara dodeljeni su Đaniju Bardotiju, takođe iz Rume, a treća nagrada za kolekciju fotografija, plaketa „Bronzani suncokret”, diploma i 10.000 dinara, Maji Stošić iz Paraćina. Pohvale za kolekciju dobili su Jan Valo iz Novog Sada i Hadži Miodrag Miladinović iz Aleksinca. Prva nagrada za pojedinačnu fotografiju, plaketa „Zlatni suncokret”, diploma i 20.000 dinara pripali su Zoltanu Bisaku iz Ivanova. Druga nagrada za pojedinačnu fotografiju, plaketa „Srebrni suncokret”, diploma i 15.000 dinara dodeljeni su Branku Pejakoviću iz Prnjavora. Treću nagradu za pojedinačnu fotografiju, plaketu „Bronzani suncokret”, diplomu i 10.000 dinara, po odluci žirija, zaslužio je Vuk Adžić iz Temerina. Dobitnici pohvale za pojedinačnu fotografiju su Željko Đurić iz Smedereva, Dejan Selaković iz Banja Luke i Slobodan Štetić iz Jagodine – rekao je za Radio Pančevo Đurica Jovanov, direktor Doma kulture u Omoljici.

Svečano otvaranje 45. Festivala amaterskog filma „Žisel” zakazano za 20 sati, nakon čega će biti održana i prva zvanična projekcija filmova, na kojoj će biti prikazano šest ostvarenja.