Baner

Danas 44. „Eks teatar fest”

Izvor: Radio Pančevo, 6.6.2015.

Festival eksperimentalnog, alternativnog i angažovanog pozorišnog izraza „Eks teatar fest” biće održan danas, u organizaciji Doma omladine i Kulturnog centra. Festival će biti održan 44. put, a ovogodišnji slogan je „Nikom ništa”. U okviru glavnog i pratećeg programa, publika će moći da vidi 14 događaja, na više lokacija u gradu. Glavni program će početi u 14.30, u dvorani „Apolo”.

Festival će biti održan na više lokacija u gradu, a u okviru glavnog programa će biti odigrane četiri pozorišne predstave, rekla je urednica „Eks teatra” Snežana Manasić.

Od 14.30, u dvorani „Apolo”, biće odigrana predstava „Ona”, autorski projekat rediteljke Mie Knežević. Predstava se bavi se pitanjem ženskog identiteta danas, a glavne uloge tumače Jelena Đulvezan i Alisa Lacko.

U 16.30, u budućoj Galeriji Milorada – Bate Mihailovića, počinje predstava „Čekanje”, autorski projekat glumaca Ivana Jevtovića, Janka Cekića i Lazara Dubovca.

Od 18 sati, na krovu Gradske uprave, biće odigrana predstava „Fatma”. „Fatma” je prvi samostalni projekat glumice Ivane Šćepanović, a govori o položaju žena u muslimanskom svetu i položaju žena uopšte.

Od 19.30, publika će u dvorani „Apolo”, moći da vidi „Život na rasprodaji”, plesni autorski projekat balerine i koreografkinje Tijane Malek.

Festival će imati i prateći program, koji će početi čitanjem drame u 9 sati, na Zelenoj pijaci. Od 10 sati biće upriličena dečja radionica u Domu omladine, kao i koncert harfistkinje Hane Paraušić na Autobuskoj stanici. Za 11 sati je na Korzou predviđen nastup duvačkog kvarteta Muzičke škole, a od 12 do 14 sati mladi Pančevci će videti dečje predstave na platou ispred Kulturnog centra. U pitanju su predstave Osnovne škole „Isidora Sekulić” i Dramskog kluba „Mali princ” iz Jabuke. Od 12 sati, u kafiću „Voz”, biće upriličeno čitanje drame Anđele Dubljević. Od 23.30, u dvorani „Apolo”, biće dodeljene nagrade 44. „Eks teatar festa”.