Baner

Ovog vikenda „Klasik fest 2015”

Izvor: Radio Pančevo, 6.6.2015.

Međunarodni festival klasične kamerne muzike „Klasik fest 2015”, po peti put, biće održan u Pančevu, 6. i 7. juna, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva i Balkanske kamerne akademije. Umetnički direktor festivala Ognjen Popović najavljuje najmanje dve premijere ove godine, a novitet je i džem-sešn. Ulaz na većinu koncerata je besplatan.

Svečano otvaranje „Klasik festa 2015” biće upriličeno danas, 6. juna, u crkvi Sv. Karla Boromejskog, u 20 sati, nakon čega će nastupiti ansambl Balkanske kamerne akademije. 

Drugi dan festivala, 7. jun, počeće matine koncertom u 11 sati, na sceni Kulturnog centra, kada će publika, između ostalog, čuti Betovenov trio za flautu, fagot i klavir, i Bramsov trio za violinu, hornu i klavir. Zatim će koncert, od 17 sati, održati talentovani učenici Muzičke škole „Jovan Bandur”. Oni će izvesti dela Baha, Šumana, Šopena i drugih kompozitora. Od 20 sati, publiku očekuje koncert „Meet ’The Beatles’”.

Festival će biti završen džem-sešnom u foajeu KC-a, od 22 sata, što je takođe novitet na ovogodišnjem festivalu. Ulaz na sve koncerte je besplatan, osim za „Meet ’The Beatles’”, ulaz košta 200 dinara.

Pokrovitelji festivala su Grad Pančevo i Ministarstvo kulture Republike Srbije.