Lokal

 

Sajt Doma zdravlja na jezicima nacionalnih manjina

PANČEVO, 18. jul 2014. (TV Pančevo) – Ove godine Dom zdravlja će dobiti sajt na jezicima nacionalnih manjina, a Mađari, Rumuni i Slovaci radio-emisiju na svom jeziku. Reč je o nekima od 16 odobrenih projekata na Konkursu za sufinansiranje projekata iz oblasti informisanja. Za njih je iz budžeta namenjeno milion dinara.

 

Pančevački SPS proslavio 24. rođendan

PANČEVO, 17. jul 2014. (TV Pančevo) – Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Pančevu danas je obeležio 24 godine od osnivanja stranke. Članovi Gradskog odbora Vladimir Gavranović i Gordana Topić poručili su sa ovog skupa da žele saradnju sa svim političkim partijama i organizacijama kojima je cilj bolji život građana u Srbiji.

   

LSV: Gradska vlast i dalje zapošljava

PANČEVO, 17. jul 2014. (TV Pančevo) – Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je danas kako gradska vlast ne štedi, već povećava budžetske rashode i izdatke, uz tvrdnju da se stranački kadrovi zapošljavaju i dalje. Kako je najavljeno, do septembra će ligaši nastaviti sa prikupljanjem podrške građana za inicijativu za smanjenje poreza na imovinu. Tvrde da su do sada prikupili tri hiljade potpisa, od 11 i po hiljada neophodnih da o porezu ponovo odlučuje Skupština Grada.

   

Voz vikendom do Bele Crkve

PANČEVO, 17. jul 2014. (TV Pančevo) – Oni koji vole da se tokom leta okupaju u nekom od jezera Bele Crkve, od ovog vikenda moći će da se prevezu do ovog kupališta i vozom. „Železnice Srbije“ uvode novu liniju za Pančevce koja će saobraćati vikendom sve do septembra, a krajem godine najavljuju i produžetak trasa „Beovoza“.

   

Buka iz kafića i splavova „po ušima” građana

PANČEVO, 16. jul 2014. (TV Pančevo) – Buka iz ugostiteljskih objekata i zloupotreba Odluke o radnom vremenu, to su problemi sa kojima se suočavaju stanovnici koji žive u blizini splavova i kafića, ali i gradska vlast. Buku mogu da mere samo agencije sa licencom. A sa druge strane, sve češće su zloupotrebe Odluke o radnom vremenu, pošto vlasnici ugostiteljskih objekata, uz prijavu i 4.000 dinara, odjednom postaju noćni klubovi koji rade do 4 sata ujutru. Zbog toga u gradskoj vlasti najavljuju izmenu Odluke o radnom vremenu.

   

Ne palite strništa!

PANČEVO, 15. jul 2014. (TV Pančevo) – Ne palite strništa, osnovna je poruka stručnjaka paorima, posle završene žetve pšenice. Ove godine žetva je završena na 7.000 hektara u pančevačkom ataru, a požara za sada nema. Paljenje je neopravdano, pa je apel paorima da ne pale strnjiku za dobrobit svih.