Posle zahteva građana, Ulica Milke Marković dobija parking

PANČEVO, 15. jul 2014. (TV Pančevo) – Deo Ulice Milke Marković koji izlazi na Ulicu Stevana Šupljikca trebalo bi da dobije dvadeset parking-mesta posle pobune žitelja ovog dela grada. Gradski većnici su usvojili zahtev Direkcije. Očekuje se da to potvrde i odbornici, ali će ipak ovaj dodatni deo investicije morati da sačeka i rebalans budžeta, koji se očekuje tokom jeseni.

Posle odluke Gradskog veća i razgovora sa građanima, JP „Direkcija“ će nakon usvajanja izmene plana detaljne regulacije za naselje „Tesla“ moći i da počne sa izgradnjom dvadeset parking-mesta u delu Ulice Milke Marković koji se trenutno renovira.

- Za izgradnju parking-mesta bilo je neophodno izmeniti plan detaljne regulacije za Teslu. Dobili smo odluku Gradskog veća, koju treba Skupština da potvrdi. Onda bismo mi ubrzo radili izmenu plana, a posle toga Direkcija može da uđe u proceduru prikupljanja svih dozvola. Biće dvadesetak parking-mesta. Pokušaćemo što više da uradimo, pošto će u ovom delu ulice građani imati samo ona parking-mesta koja izgradimo, kaže Jovan Stanković iz JP-a „Direkcija“ .

Trenutno Direkcija za izgradnju i uređenje Grada ima samo deo novca potrebnog za izgradnju parking-mesta u Ulici Milke Marković. Zato će, kako kaže Jovan Stanković, pomoćnik direktora ovog javnog preduzeća, morati da traže dodatna sredstva, kada na dnevni red gradske Skupštine bude došao rebalans budžeta.

- Direkcija je u pripremi zahteva za rebalans. Možda postoji deo novca na nekoj poziciji, tako da ćemo od Grada tražiti manji iznos. Sve bi ukupno koštalo oko 800.000 dinara. To će biti javni parking sa istom namenom i funkcijom koje ima parking u Ulici Lava Tolstoja, kaže Stanković.

U Ulici Milke Marković do sada je završeno postavljanje svih podzemnih instalacija. Gotova je i gasifikacija, rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, nova telefonska instalacija, dok je takođe nova kišna kanalizacija povezana sa mrežom u Ulici Stevana Šupljikca. Ipak, kažu u Direkciji, koja je i investitor radova, da bi ovaj deo Ulice Milke Marković, dugačak oko 200 metara, trebalo da bude rekonstruisan tokom avgusta. Ali, parking će morati da čeka rebalans na jesen.