Lokal

 

SRS: Zemlju podeliti siromašnima

PANČEVO, 31. jul 2014. (TV Pančevo) – Pančevački radikali smatraju da bi državno poljoprivredno zemljište na teriotiji Grada Pančeva trebalo dati nezaposlenim porodicima na korišćenje na 20 godina. Na taj način i gradska vlast bi pokazala da na konkretan i ozbiljan način želi da rešava nagomilane socijalne probleme, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Srpske radikalne stranke.

 

Komisija za planove prihvatila prugu kroz Misu

PANČEVO, 31. jul 2014. (TV Pančevo) – Gradska Komisija za planove odbila je ključne primedbe građana i saglasila se da trasa buduće železničke obilaznice oko Beograda prolazi, ipak, kroz Staru Misu. Udruženje građana „MZ Mladost“, koje će dalje nastupati zajedno sa udruženjem „Nadela“, najavilo je da će nastaviti borbu da se pruga izmesti. Doneta je i odluka da rafinerijski kolosek u znak protesta bude blokiran.

   

„Zelene“ skulpture ukrasile Pančevo

PANČEVO, 29. jul 2014. (TV Pančevo) – Nakon uskršnjih aranžmana, Pančevo je i ovog leta ukrašeno raznim cvetnim postavkama. Neke su tematske, dok druge imaju samo estetsku funkciju. Jedna od inženjerki „Zelenila“ koja radi na osmišljavanju ovih postavki Ženja Marinković otkrila nam je na koji način se prave cvetne postavke.

   

Priključuje se nova telefonska centrala u Gornjem gradu

PANČEVO, 29. jul 2014. (TV Pančevo) – „Telekom Srbije“ otvorio je novu telekomunikacionu centralu u Gornjem gradu. Prebacivanje korisnika sa stare na novu centralu trajaće oko dve nedelje, a tokom trajanja radova, veze će biti u prekidu oko sat vremena. Žitelji Gornjeg grada prebacivanjem na novu centralu imaće bolji kvalitet telefonskih veza, televizijskog signala i interneta.

   

Zatvoreni bazen otvoren od sledeće nedelje

PANČEVO, 29. jul 2014. (TV Pančevo) – Počelo je punjenje zatvorenog bazena. Direktor JKP-a „Mladost“ Milan Stanišić najavljuje da će bazen posle završetka svih poslova otvoriti vrata korisnicima sledeće nedelje. Za osposobljavanje bazena za rad utrošeno je više od tri i po miliona dinara, što je nadoknađeno i naplatom štete od osiguravajućeg društva.

   

„Medeno“ u Starčevu u sredu

PANČEVO, 28. jul 2014. (TV Pančevo) – U okviru „Dana druženja“ u Starčevu će se 30. jula održati pčelarska izložba. Organizator izložbe je Udruženje pčelara iz ovog sela, čiji će članovi predstaviti ovogodišnje proizvode. Pčelarskoj izložbi prisustvovaće stručnjaci, ali i članovi drugih pčelarskih udruženja iz Vojvodine.