Priključuje se nova telefonska centrala u Gornjem gradu

PANČEVO, 29. jul 2014. (TV Pančevo) – „Telekom Srbije“ otvorio je novu telekomunikacionu centralu u Gornjem gradu. Prebacivanje korisnika sa stare na novu centralu trajaće oko dve nedelje, a tokom trajanja radova, veze će biti u prekidu oko sat vremena. Žitelji Gornjeg grada prebacivanjem na novu centralu imaće bolji kvalitet telefonskih veza, televizijskog signala i interneta.

Stanovnici Gornjeg grada od danas imaju svoju telekomunikacionu centralu, koja se nalazi u Karađordjevoj ulici. U naredne dve nedelje oko 1.700 korisnika „Telekoma“, biće priključeno na novu centralu. Radovi počinju u sredu, 30. jula, a tokom trajanja radova, telekomunikacione veze biće u prekidu.

- Stanovnici Gornjeg grada dobijaju svoju centralu, svoje uređaje i više neće biti povezani na „staru“ Poštu. Time se znatno poboljšava kvalitet telefonskog saobraćaja, kao i internet veza i televizijski signal. Sutra počinjemo radove na prebacivanju korisnika sa stare mreže na novu, a radovi će, u zavisnosti od vremena, trajati oko 10 dana, ukoliko nam vreme to dopusti, kaže Jovan Gagović, šef Službe za eksploataciju i održavanje telekomunikacione mreže.

Šef Službe za eksploataciju i održavanje telekomunikacione mreže Jovan Gagović kaže da će se radnici „Telekoma“ truditi da prabacivanje korisnika na novu centralu završe u najkraćem mogućem roku.

- Biće kraćih prekida u saobraćaju, koji će, otprilike, trajati od pola sata do sat vremena. Ako bude dužih prekida, molim korisnike da se jave na broj 1971 i prijave smetnje. Mi ćemo u najkraćem roku nastojati da otklonimo kvar. Zamolio bih korisnike za strpljenje, jer će ovim dobiti značajno poboljšanje usluga, objašnjava Gagović.

Priključivanjem na novu centralu, korisnici će dobiti znatno brži internet i mogućnost korišćenja više televizora na jedan priključak, što do sada nije bilo moguće, kaže Gagović. U zavisnosti od vremenskih prilika, prebacivanje korisnika na novu centralu trajaće do dve nedelje.