Kod Sportskog centra „Mladost“ nova parking-mesta

PANČEVO, 28. jul 2014. (TV Pančevo) – Sutra počinju radovi na izgradnji novih parking-mesta kod Sportskog centra „Mladost“. Nova parkirališta biće izgrađena, između Makedonske ulice, uz Sportski centar do postojećeg parkinga. Ovde naplate parkiranja neće biti.

Posle 30 godina Sportski centar „Mladost“ dobiće 30 novih parking-mesta, od kojih će dva biti rezervisana za invalide. U stvari, biće proširen postojeći parking, na travi do drvoreda, od Makedonske ulice do Sportskog centra.

- Zaključili smo ugovor sa preduzećem „Vojvodinaput“ u vrednosti od milion i 400 hiljada dinara. Predviđa se rušenje ivičnjaka, izgradnja parking-mesta u dužini od 70 metara, tj. novih 30 mesta. Nakon završetka, radićemo na obeležavanju parking-mesta, a biće obeležena i postojeća parking-mesta koja se nalaze sa preke strane, do Sportskog centra, rekao je Stanko Škaljak, iz JP-a „ Direkcija za izgradnju“.

Radovi počinju u utorak. Prema rečima Stanka Škaljka iz „Direkcije za izgradnju“, iako je predviđeno da oni traju mesec dana, uz lepe dane ceo posao će biti završen i ranije.

- Od momenta uvođenja izvođača u posao, potrebno je pet lepih kalendarskih dana. Uz povoljne vremenske uslove kompletan posao bi mogao biti gotov do sledećeg utorka, srede, kazao je Škaljak.

Na pitanje novinara šta će se desiti sa drvećem koje se nalazi na mestu gde će biti građen parking, Škaljak je odgovorio da se zeleni pojas neće dirati.

- Samo se ruše ivičnjaci i širi se parking pet metara u dubinu. Skida se humus, ide se do drvoreda i radi se odvodnjavanje platoa. Drvored se ne dira, naglasio je Škaljak.

Uz izgradnju novih parking-mesta, biće obnovljen i postojeći parking na Sportskom centru.

- Kompletan parking će biti uređen. To se odnosi i na parkiranje i obeležavanje signalizacijom. Rasvetu ćemo pregledati, gde je potrebno zameniti sijalice i potkresati deo krošnji. Radićemo pristupne staze i kompletan parking biće urađen u skladu sa potrebama građana, poručio je Stanko Škaljak.

Ovaj deo grada, odnosno Misa, nije zonirana tako da parking neće biti naplaćivan, kažu u „Direkciji“.