Kod „Voza“ bez naplate, ali i bez parkiranja

PANČEVO, 28. jul 2014. (TV Pančevo) – 50 parking-mesta u Mučeničkoj ulici, između Železničke stanice i kafića „Voz“, koji su ucrtani u četvrtak, danas su obrisani. Prihvaćene su i pritužbe građana da su parkinzi nacrtani na kaldrmi i travi. Međutim, doneta je i odluka u Agenciji za saobraćaj da na ovim mestima ubuduće bude zabranjeno parkiranje.

Naplate parkiranja u Mučeničkoj ulici, između Železničke stanice i kafića „Voz“, neće biti. Iz „Higijene“ su najavili da će ovde od danas biti uvedena treća parking-zona, ali su i na adrese Komunalne inspekcije i Televizije Pančevo stigle pritužbe građana da su ova parking-mesta, ucrtavana u četvrtak, nepravilno obeležena, to jest da je parking-mesto koje treba da se naplaćuje ofarbano na kaldrmi i na travi i na usponu ka kafiću „Voz“ – što, inače, po propisima nije dozvoljeno. Inspekcija je tokom vikenda obavila kontrolu, pa je doneta odluka da ova mesta ne mogu biti proglašena za uređen parking.

- Mi smo dobili u četvrtak mejl od nezadovoljnih građana da su parking-mesta preko puta stare Železničke stance ka Mučeničkoj ulici neuslovna. Ja sam u petak obišao teren i danas sa inspekcijom i predstavnicima „Higijene“. Došli smo do zaključka da su parkinzi prema Mučeničkoj ulici neuslovni, da je utonula kaldrma, da ima bara, zemlje na kojoj je urasla trava i postoji opasnost od padanja zemlje. Zaključili smo da je najbolje ukinuti ova mesta, ali i zabraniti parkiranje na tom delu. Danas u toku dana će biti stavljena saobraćajna signalizacija za zabranu parkinga, odnosno upozorenje, izjavio je za TV Pančevo Petar Živković, direktor Agencije za saobraćaj.

Ali, parkiranje će i dalje biti dozvoljeno ispred stare Železničke stanice, ali od sada uz naplatu.

- Druga strana prema Železničkoj stanici je korektno urađena kao i saobraćajna signalizacija. Samo spoljni deo na kosini ka Mučeničkoj biće pod zabranom za parkiranje, poručio je Živković.

Za one koji su spremni da prepešače bar 300 metara do posla u centru grada, Mučenička ulica bila je često mesto gde se moglo naći mesto za parkiranje u trećoj zoni. Od sada, znači upozorenje, na brdašcetu kod Železničke stanice dozvoljeno je ostavljanje vozila samo ispred stanice, ali od sada uz naplatu za treću zonu.