Lokal

 

Budžet sadi, seljak seče

PANČEVO, 28. jul 2014. (TV Pančevo) – Da nemar i neodgovornost pojedinaca mogu da nanesu mnogo štete potvrđuje primer isečenog vetrozaštitnog pojasa prema Banatskom Novom Selu. Do sada za seču niko nije odgovarao, a početkom rada Poljočuvarske službe najavljuju se i sankcije prema izvršiocima. Inače, ove godine biće posađeno nekoliko desetina kilometara novih vetrozaštitnih pojaseva u pančevačkom ataru.

 

Kod Sportskog centra „Mladost“ nova parking-mesta

PANČEVO, 28. jul 2014. (TV Pančevo) – Sutra počinju radovi na izgradnji novih parking-mesta kod Sportskog centra „Mladost“. Nova parkirališta biće izgrađena, između Makedonske ulice, uz Sportski centar do postojećeg parkinga. Ovde naplate parkiranja neće biti.

   

Kod „Voza“ bez naplate, ali i bez parkiranja

PANČEVO, 28. jul 2014. (TV Pančevo) – 50 parking-mesta u Mučeničkoj ulici, između Železničke stanice i kafića „Voz“, koji su ucrtani u četvrtak, danas su obrisani. Prihvaćene su i pritužbe građana da su parkinzi nacrtani na kaldrmi i travi. Međutim, doneta je i odluka u Agenciji za saobraćaj da na ovim mestima ubuduće bude zabranjeno parkiranje.

   

Nova mesta na Novom groblju

PANČEVO, 27. jul 2014. (TV Pančevo) – Do kraja jula biće završeni radovi na proširenju Novog groblja. Trenutno se sređuje jedna parcela površine od hektar i po. 10 miliona dinara za ovu investiciju obezbedio je Grad Pančevo. Pančevačko komunalno preduzeće „Zelenilo“ planira da uredi još dve parcele od tri hektara. Po završetku svih radova, na Novom groblju na Bavaništanskom putu biće mesta za sahranjivanje sledećih 10 godina.

   

Zgrada „Trgoprodukta“ u Zmaj Jovinoj ulici čeka stanare

PANČEVO, 27. jul 2014. (TV Pančevo) – Nekadašnja uprava „Trgoprodukta“ u Zmaj Jovinoj ulici i dalje zvrji prazna. Zgrada je u restituciji vraćena Katoličkoj crkvenoj opštini u Pančevu, ali je „Trgoprodukt“ tu odluku osporio, tražeći nadoknadu za svoja ulaganja. Izgleda da su se dve strane dogovorile. Čeka se odluka suda, a onda će po svemu sudeći, ona biti i prodata.

   

Stambena gradnja u centru grada

PANČEVO, 26. jul 2014. (TV Pančevo) – Revizija Plana generalne regulacije za širi centar Pančeva, urbanistički rečeno, izmene i dopune pograma za celinu 1, je odmakla. Posle javnog predstavljanja u toku uvida, koji je trajao mesec dana, stiglo je više desetina primedbi kako investitora tako i građana čije su nekretnine u ovom delu grada. U petak je pred gradskom Komisijom za planove počela rasprava o svakoj pojedinačnoj primedbi.