Popravljen betonski deo mosta preko Tamiša

PANČEVO, 25. jul 2014. (TV Pančevo) – Posle više od mesec dana radova na rekonstrukciji mosta preko Tamiša, završen je betonski deo mosta, koji je bliže gradu. Skele se polako skidaju, dok se istovremeno radi na zaštiti čelične konstrukcije iznad Tamiša.

Ispod betonskog dela starog mosta preko Tamiša, od strane Pančeva, radnici polako uklanjaju i pakuju opremu i prelaze na novi deo posla. To znači da je posle peskarenja, uklanjanja farbe, čišćenja, betonski deo starog mosta završen.

- Za sada prema dinamici, koja je ispoštovana, urađen je prvi deo - betonski nadvožnjak. Kompletno je završeno čišćenje, zaštita, ostalo je da se gore ofarbaju ploče, rekao je Đurica Resanović, zamenik rukovodioca Sektora izgradnje u JP-u „Direkcija“.

Rekonstrukcija mosta je počela pre više od mesec dana, a radovi na popravci betonske konstrukcije su rađeni dve nedelje. Pored betonskog dela mosta, koji se nalazi na izlazu iz Pančeva, radi se i na čeličnoj konstrukciji mosta, koja se nalazi iznad Tamiša.

Iako se iz Ulice Moše Pijade ne može mnogo toga videti, radovi napreduju predviđenom dinamikom, tvrdi Đurica Resanović. Uklonjen je asfalt, izolacija, skinute su spojnice i završena je sanacija pristupnih nasipa i sa jedne i druge strane mosta. Sada se radi na čeličnoj konstrukciji mosta.

- Na čeličnim konstrukcijama se takođe radi peskarenje i zaštita ispod mosta. To je i predviđeno. Skela sa betonskog dela se seli na drugi deo betonskog mosta ka Beogradu. Na celoj čeličnoj konstrukciji izvode se radovi na peskiranju, proveri stanja i stavljamo antikorozivni premaz. Radi se donji deo, jedan deo je urađen i očišćen. Idemo dalje, kazao je Resanović.

Radovi na starom mostu preko Tamiša počeli su 19. juna, kada je most zatvoren i za saobraćaj, a trebalo bi da se završe najkasnije za pet meseci, odnosno 15. novembra.