Lokal

 

100 miliona za komunalnu infrastrukturu u selima

PANČEVO, 5. avgust 2014. (TV Pančevo) – U više pančevačkih sela u toku su radovi na putnoj infrastrukturi. Tako i deo Tamiške ulice u Glogonju dobija asfalt, što je investicija vredna oko sedam miliona dinara. Ostatak novca od ove javne nabavke do kraja građevinske sezone Glogonjci planiraju da ulože i u uređenje centra sela.

 

Seča trulih gledičija u Mučeničkoj ulici

PANČEVO, 5. avgust 2014. (TV Pančevo) – Drvo gledičija koje se zbog velike količine padavina u subotu srušilo i oštetilo četvoro kola u Mučeničkoj ulici bio je povod da Komunalna inspekcija pregleda i ostalo drveće u blizini. Utvrđeno je da ima još trulih stabala, pa je „Zelenilo“ počelo da ih uklanja.

   

Kamioni na atarskim putevima

PANČEVO, 4. avgust 2014. (TV Pančevo) – U pančevačkom ataru svake godine se grade novi atarski putevi. Oni su od velike pomoći zemljoradnicima. Međutim, često se dešava da njima idu pretovareni kamioni, pa ti putevi brzo propadaju. Put Kačarevo – Jabuka je već u katastrofalnom stanju, a izgrađen je pre nekoliko godina.

   

Koliko će koštati grejanje?

PANČEVO, 4. avgust 2014. (TV Pančevo) – U Grejanju još nije urađen proračun koliki će ukupno biti računi svih Pančevaca koji su na daljinskom grejanju, kada bude počela naplata po potrošnji na podstanicama. Ovo pitanje se postavlja pošto će veliki broj građana i na godišnjem nivou plaćati više. Ali, to će, tvrdi direktor ovog javno-komunalnog preduzeća Miodrag Lazić, biti eventualno dovoljno da se pokriju poskupljenja i gasa i struje, te bi smanjenje cene kilovata dovelo verovatno i do gubitaka.

   

Najteža lubenica na idvorskoj Bostanijadi Jovana Lukina

PANČEVO, 3. avgust 2014. (TV Pančevo) – U Idvoru je održana tradicionalna međunarodna Bostanijada na kojoj su i ove godine izabrane najveće i najslađe lubenice i dinje. Na ovogodišnjoj Bostanijadi najviše pažnje su privukle trke dečaka i devojčica, koji su se nadmetali u guranju lubenica.

   

Na Starom buvljaku najtraženiji mali uređaji za domaćinstvo

PANČEVO, 3. avgust 2014. (TV Pančevo) – I pored jučerašnje obilne kiše i blata koje je ostalo posle padavina, Stari buvljak je vrveo od ljudi. Ekipa TV Pančevo bila je na mestima gde se prodaje bela tehnika. Prodavci kažu da prodaja ide slabije ovog leta u odnosu na prethodne godine. Najviše se traže manji uređaji mikseri, pegle i tosteri, ali i za to je sve teže naći kupca, tvrde prodavci.