„Medeno“ u Starčevu u sredu

PANČEVO, 28. jul 2014. (TV Pančevo) – U okviru „Dana druženja“ u Starčevu će se 30. jula održati pčelarska izložba. Organizator izložbe je Udruženje pčelara iz ovog sela, čiji će članovi predstaviti ovogodišnje proizvode. Pčelarskoj izložbi prisustvovaće stručnjaci, ali i članovi drugih pčelarskih udruženja iz Vojvodine.

Pčelari Starčeva i Pančeva su prethodnih sedmica imali pune ruke posla. Suncokretova paša se završava, pčelari završavaju jedan važan posao, a Udruženje pčelara iz Starčeva tradicionalno u selu održava pčelarsku izložbu 30. jula.

- Pošto je naše društvo dosta aktivno, kao vrhunac naše aktivnosti, odlučili smo da krajem naše sezone prikažemo nešto našim seljanima i građanima. Upravo stoga smo organizovali izložbu pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo. Drago nam je da možemo da pokažemo kakav med imamo, kao i ostale proizvode. Takođe, ove godine smo hteli to da malo proširimo pa smo organizovali i druženja južnobanatskih pčelara, rekao je pčelar Paja Orešković.

Protekla sezona je, osim sa bagremom, bila uspešna za starčevačke pčelare. Za dane druženja i pčelarsku izložbu starčevački pčelari imaće goste, ali će dosta toga i saznati.

- Između ostalog, predvideli smo i jedno predavanje. Zapravo pozvali smo potpredsednika Saveza pčelarskih organizacija Srbije. Savez je pokrenuo akciju „Reka meda“, u okviru koje je predviđena izrada prepoznatljive tegle za med za pčelare učlanjene u ovaj Savez. A potpredsednika smo pozvali da nam da neka objašnjenja, rekao je Paja Orešković.

Ljubitelji meda i ostalih pčelinjih proizvoda mogu 30. jula u Starčevu da vide mnogo toga. Naravno i da probaju.