Zatvoreni bazen otvoren od sledeće nedelje

PANČEVO, 29. jul 2014. (TV Pančevo) – Počelo je punjenje zatvorenog bazena. Direktor JKP-a „Mladost“ Milan Stanišić najavljuje da će bazen posle završetka svih poslova otvoriti vrata korisnicima sledeće nedelje. Za osposobljavanje bazena za rad utrošeno je više od tri i po miliona dinara, što je nadoknađeno i naplatom štete od osiguravajućeg društva.

Posle dva i po meseca od požara koji je uništio instalacije na oba bazena, početkom sledeće nedelje proradiće zatvoreni bazen u Sportskom centru „Strelište“, kojim gazduje JKP „Mladost“. Radovi na elektroinstalacijama su pri kraju, a danas je počelo i punjenje bazena.

- Nalazimo se u završnoj fazi radova na bazenu. Danas je na redu punjenje zatvorenog plivačkog bazena. Nakon obrade vode, zagrevanja bazena, kontrole kvaliteta vode i punjenja malog bazena, verujemo da ćemo biti spremni da primimo prve kupače već naredne nedelje, izjavio je direktor JKP-a „Mladost“ Milan Stanišić.

Pored glavnog posla, osposobljavanja bazena za bezbednu upotrebu, JKP „Mladost“ je sredstva uložilo i u obnavljanje sanitarnih čvorova i tuševa.

- Onaj glavni posao koji se tiče elektroinstalacije u podstanici zatvorenog bazena je završen. Ostaje da se zamene neke komore za ventilaciju. Ali pored tih glavnih radova, uspeli smo da prikupimo odgovarajuća finansijska sredstva koja smo usmerili na sređivanje unutrašnjosti bazena. Pre svega mislim na zamenu kompletnih pločica u muškom i ženskom kupatilu, na krečenje unutrašnjosti bazena, čišćenje, zamenu sijalica i na zamenu polomljenih stakala. U ovom momentu smo uradili i više nego što smo planirali, objasnio je Milan Stanišić.

Do sada je za sanaciju elektroinstalacija i druge neophodne poslove, da bi bar zatvoreni bazen proradio, potrošeno više od tri i po miliona dinara. Ovaj iznos nadoknađen je isplatom za naknadu štete od strane osiguravajućeg društva. Otvoreni bazen, sasvim je izvesno, ove sezone neće raditi.

- Moram priznati - da je ove godine i spreman otvoreni bazen, ne bi nam vreme išlo na ruku. Nismo uspeli da pribavimo ni neophodna finansijska sredstva kako bismo rešili problem otvorenog bazena, tako da nas sezona otvorenog bazena čeka tek naredne sezone. Opet se radi o velikim finansijskim sredstvima, posebno za firmu kakva je „Mladost“. Reč je o milionskim iznosima. Procena je na oko dva miliona dinara, zaključio je Stanišić.

Bazen je zatvoren od 15. maja, kada su u podrumu zbog prodiranja vode gorele elektroinstalacije. Jutarnji požar je brzo lokalizovan ali elektroinstalacija je stradala.