Lokal

 

Posle zahteva građana, Ulica Milke Marković dobija parking

PANČEVO, 15. jul 2014. (TV Pančevo) – Deo Ulice Milke Marković koji izlazi na Ulicu Stevana Šupljikca trebalo bi da dobije dvadeset parking-mesta posle pobune žitelja ovog dela grada. Gradski većnici su usvojili zahtev Direkcije. Očekuje se da to potvrde i odbornici, ali će ipak ovaj dodatni deo investicije morati da sačeka i rebalans budžeta, koji se očekuje tokom jeseni.

 

Školska uprava potrebna i u Pančevu

PANČEVO, 14. jul 2014. (TV Pančevo) – Gradsko veće danas je usvojilo zaključak o formiranju Školske uprave za Južni Banat sa sedištem u Pančevu. Ovaj predlog za formiranje Školske uprave u Pančevu Gradsko veće će uputiti Ministarstvu prosvete, uz obrazloženje da Južni Banat ima 350.000 stanovnika i 125 obrazovno-vaspitnih ustanova i da Školska uprava u Zrenjaninu ne može efikasno da vrši nadzor nad njihovim radom.

   

Mnogo posla za poljočuvare

PANČEVO, 14. jul 2014. (TV Pančevo) – U ataru Pančeva i okolnih sela 1. jula ponovo je počela sa radom Poljočuvarska služba. Poljočuvari imaju zadatak da štite letinu, ali i da spreče paljenje strništa, zagađenje kanala i uništavanje vetrozaštitnih pojaseva.

   

SNS sa Koteža 2 uredio sportski teren

PANČEVO, 13. jul 2014. (TV Pančevo) – Na inicijativu omladine sa Koteža 2, članovi Mesnog odbora SNS-a organizovali su danas akciju uređenja igrališta i sportskih terena na Kotežu 2. Od sutra će biti u funkciji i teren za odbojku na pesku, a popravljeni su i koševi. Ovu akciju pomoglo je i JKP „Zelenilo“.

   

U Španiju po „rafinerijsko” iskustvo

PANČEVO, 13. jul 2014. (TV Pančevo) – Pančevačka Rafinerija planira izgradnju i drugih pogona. Kako bi se uverili kakve tehnologije su u pitanju, sledeće nedelje u Bilbao, u Španiju, putuje članica Gradskog veća zadužena za privredu Jelena Batinić sa delegacijama NIS-a i Ministarstva rudarstva i energetike. U ovom španskm gradu takođe postoji velika Rafinerija.

   

Adaptacija skupštinske sale?

PANČEVO, 12. jul 2014. (TV Pančevo) – Nakon modernizacije gradskog parlamenta uvođenjem tableta za odbornike, Grad će preko konkursa pokušati da dobije i novac za preuređenje skupštinske sale, kako bi se omogućilo javno slušanje sednica. Skupština je zato konkurisala za sredstva kod Pokrajinskog sekretarijata za lokalnu samoupravu. Predsednik Skupštine Filip Mitrović kaže da će taj projekat omogućiti bolju saradnju odbornika i sa nevladinim sektorom.